Skyrim modi sedaj plačljivi

Modifikacije iger so za nekatere glavna privlačnost PC gaminga in dosedaj smo izkusili že čuda modifikacij, ki včasih celo presežejo osnovno igro.

Najboljše pri temu je bilo, da smo vsa ta silna preoblikovanja igre lahko izkusili povsem zastonj. Z nekaterimi smo se celo pred kratkimi poigrali v našem realističnem Skyrimu.

Valve, ki si lasti največjo spletno štacuno za distribucijo digitalnih iger Steam, pa sedaj spreminja pravila igre.

Namreč preko njihovega servisa Steam Workshop bodo lahko stvaritelji svoje modifikacije ponujali pod določeno cenovno nalepko, prva igra, ki pa bo to omogočala je The Elder Scrolls: Skyrim.

Seveda na to novost niso takoj skočili vsi t.i. modderji, saj nekateri še vedno ponujajo svoje stvaritve povsem zastonj. Nekaj pa se jih je že premaknilo na sistem plačevanja, kjer se cene gibljejo od 0,25$ do 5,99$.

Steam Workshop je zaštartal leta 2011, od takrat so navdušeni modderji spočeli kar 24,000 modov, le ti pa so bili prenešeni kar 170 milijonkrat.

“Mislimo, da je to odlična priložnost za podpiranje ustvarjateljev modov v Steam Workshopu,” je izjavil Valvov predstavnik Tom Bui.

skyrim mod
skyrim mod

Je to lepa poteza Valva za podporo modderjem ali pa je razvijalec samo zavohal dobiček? Namreč Valve si od vsakega plačila odreže kar 75% delež, tako da ubogi ustvarjatelj modifikacije prejme samo 25% denarni izkupiček za svoje delo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime