Windows 10 telefon bo moč spremeniti v PC

Malce zmeden naslov, se zavedamo. A vse bo razjasnjeno ob nadaljnjem čitanju tega članka.

Že prej smo zapisali novičko o Microsoftovi tehnologiji HoloLens, ki so jo prikazali na dogodku BUILD 2015. Vendar pa je Microsoft prikazal še nekaj zanimivosti.

Ena od teh je Continuum, ki bo omogočal uporabo Windows 10 mobilnikov kot skorajda polnopravne PC-je.

Zadeva je preprosta; telefon, ki vsebuje Windows 10 operacijski sistem priključimo na monitor in nenadoma posedujemo klasično namizje Windowsa, ki ga poganja telefon.

Microsoft daje razvijalcem orodja, s katerimi bodo le ti lahko prilagodili aplikacije, da tečejo tako na mobilnikih kot PC-jih, tablicah ali celo Xbox-u. Ko telefon priljučimo na ekran, se ločljivost aplikacij samodejno prilagodijo razsežnostim monitorja.

Vendar Continuuma ne bo moč uporabljati na že obstoječih Windows telefonih, saj bo potrebno posedovati naprave, ki omogočajo dvojni zaslon. Microsoft nameni o temu kmalu podati dodatne informacije, je pa vsekakor zanimivo videti, s čim se bomo lahko kmalu igračkali v prihodnosti.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!