Konami: “Mobilnost je prihodnost gaminga”

Konami je v zadnjih tednih naredil veliko število čudnih potez.

Vsi se še spominjamo bolečega krošeja, ki je prišel v obliki preklica igre Silent Hills. Kasneje pa je založnik še umaknil svoje delnice iz ameriškega trga.

Seveda so nastopila divja ugibanja o možnem umiku Konamija iz sveta igralništva.

Pred kratkim pa je na plano prilezel nov obsežen intervju z novim CEO-jem Konamija, Hideki Hayakawo.

Intervju je preveden zato je možno, da so se kaki detajli pogovora izgubili v prevodu. A vendarle lahko izluščimo bistvo intervjuja, ki pravi, da se bo Konami agresivno podal na trg mobilnega igralništva.

“Po pay-as-you-play modelu iger kot so Power Pro ter Winning Eleven se morajo naše igre premakniti prodaje ‘predmetov’ na prodajo ‘vsebine. Pri teh igrah smo videli, da tudi ljudje, ki kupujejo fizične igre, radi kupijo dodatno vsebino. Gaming se je razširil na veliko platform ampak obkoncu dneva je platforma, ki nam je vedno najbližja, mobilna. Prihodnost gaminga leži v mobilnosti,” je povedal Hayakawa.

Hayakawa je še dodal, da medtem, ko upajo na nadaljnji uspeh iger kot so Metal Gear Solid ter Winning Eleven, vedno razmišljajo kako bi te svoj franšize pripeljali tudi na mobilne platforme.

Očitno bomo v prihodnosti spet igrali kačo na telefonu.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!