Kaj je Gamescom in kako do njega?

Gamescom 2015 se približuje in marsikaki igričar se sploh ne zaveda kaj točno ta dogodek sploh je. Zato je na nas, da razjasnimo igričarsko zmedenost.

Gamescom je v sedanji obliki največji igričarski sejem v Evropi. Vendar ni bilo vedno tako.

Njegovi začetki segajo v leto 2002, kjer je štartal pod imenom Games Convenction v Lepizigu, Nemčija. Dogodek je spadal pod okrilje dolgega imena Bundesverband Interaktive Unterhaltungssoftware.

Lepizig pa je bil premajhen za vso maso ljudi, željnih igričarskih užitkov.

Tako je leta 2009 zadeva znova zaživela pod novim imenom Gamescom in sicer v mestecu Kologne, Nemčija.

Sejem je takrat eksplodiral v popularnosti, kar je za svojo relativno mladost precej impresivno.

Glavno vodilo popularnosti je odprtost, saj se dogodka lahko udeleži vsak, ki ga veseli igričarska industrija.

Tako na Gamescom uleti tudi do 300.000 glav, kjer postavlja svoje izdelke na ogled preko 550 razstavljalcev.

Na Gamescomu razvijalci ter založniki prvič predstavijo množici marsikak še nenapovedan projekt. Leta 2009 je Sony prikazal PS3 Slim in PSP minije. Microsoft je prav na tem dogodku prikazal prvič Fable III.

Moker sen vsakega igričarja je seveda obiskbolj znanega  E3-ja v Los Angelesu, vendar je ta cilj precej nedosegljiv, saj strošek takega potovanja ni nizek, poleg tega E3 ni odprt za običajne smrtnike. Zato je Gamescom dobrodošla alternativa, ki po velikosti in eksluzivnosti praktično ne zaostaja za bolj znanim bratcem.

Gamescom 2015 bo letos potekal od 4. – 8. avgusta. Pričakuje se 340.000 obiskovalcev, razstavišča pa bodo postavili največji razvijalci industrije. Prisoten bo Blizzard, ki bo zagotovo prikazal kaj iz svoje zbirke naslovov.

Pristona bo tudi Bethesda, ki zna blekniti kako o Fallout 4. Potrjen je tudi Nintendo, Crytek, EA, Oculus, Ubisoft, Wagaming, Warner Bros, Konami, Square Enix in še in še.

K sreči za nas pod Alpami živečimi, je Gamescom podprt iz naše strani in skupaj v sodelovanju z Gamescom Slovenija lahko preko nas prejmete ponudbo. Več info o potovanju najdete tukaj -> klikni me.

Se vidimo?

 

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime