Najbogatejši e-športniki

Zdaj, ko se tekmovalna eŠport scena širi s svetlobno hitrostjo si veliko profesionalnih igralcev priigra prava bogastva. Skozi zgodovino eŠportov je DotA 2 podelila največ denarja – kar več kot 50 milijonov ameriških dolarjev. Sledi pa ji League of Legends s prav tako velikim zneskom – 23,5 milijona dolarjev. Delež tega denarja pobere veliko igralcev, a večina ostane med najboljšimi.

Tu je seznam najbogatejših eŠportnikov različnih iger.

Upoštevan je le denar iz nagradnega sklada turnirjev.

Saahil “UNiVeRsE” Arora: DotA 2 – $1,9 milijona

Saahil “UNiVeRsE” Arora

Sodelival je na DotA 2 mednarodnih turnirjih že vse od začetka. UNiVeRsE se je skupaj z ekipo Evil Geniuses uvrstil na prvo mesto na mednarodnem turnirju 2015 in si skupaj z ekipo priigral 6,6 milijona ameriških zelencev. Bil je tudi predlagan za MVP tega turnirja.

 

Jae Dong “Jaedong” Lee: StarCraft: Brood War – $604,000

Jae Dong “Jaedong” Lee

Jaedong se je udeležil že več kot 90 StarCraft tekmovanj in je bil prvi eŠportnik, ki si je priigral več kot 500 tisočakov.

 

Min Chul “MC” Jang: StarCraft II- $501,000

Min Chul “MC” Jang

MCjeva kariera se je pričela v StarCraft: Brood War, a je bil prvi Korejski profesionalni eŠportnik, ki je prestopil na StarCraft 2. S svojim načinom igranja si je pridobil vzdevek “boss toss”. Zmagal je na večjih StarCraft 2 tekmovanjih, kot sta Intel Extreme Masters in svetovno prvenstvo. 18. Junija 2015 se je poslovil od kariere in se upokojil.

 

Jae Ho “Moon” Jang: WarCraft III – $464,000

Jae Ho “Moon” Jang

Moon je kariero začev z WarCraft 3: Frozen Throne leta 2003, ki ga je nato leta 2012 zamenjal za StarCraft 2. Čeprav v StarCraftu 2 ni bil tako dober kot v WarCraftu 3, njegove legendarne tehnike igranja Night Elfa nikoli ne bodo pozabljene

 

Johnathan “Fatal1ty” Wendel: Various – $456,000

Johnathan “Fatal1ty” Wendel

Fatal1ty je eden izmed prvih uspešnih eŠportnikov na svetu. S svojo kariero je začel leta 1996, tekmoval pa je v igrah kot so Doom 3, Quake 3 Arnea, Quake 4 in Painkiller. Zdaj, ko ne tekmuje več, si je ustvaril uspešno kariero s prodajanjem gaming opreme.

 

Patrik “f0rest” Lindberg: Counter-Strike – $359,000

Patrik ”F0rest” Lindberg

f0rest je Švedski igralec, ki je svojo Counter Strike kariero začel leta 2005 in se pridružil ekipi Fnatic s katero je najbolj blestel in postal najbogatejši Counter Strike igralec. Kasneje je igral za ekipo SK Gaming pri katerih je igral vse do leta 2012, zdaj pa se bori za Ninjas in Pyjamas v Counter Strike: Global Offensive. Velja za enega izmed najboljšig CS igralcev vseh časov.

 

 

Sang Hyeok “Faker” Lee: League of Legends – $311,000

Sang Hyeok “Faker” Lee

Eno leto po korejskem izidu League of Legends, je bil Faker lastno ročno izbran iz solo igre iz strani SK Telecoma. Veliko profesionalnih igralcev trdi, da je Faker najboljši LoL igralec na svetu. Znan je po njegovem agresivnem načinu igranja.

 

Vir: https://www.esportsearnings.com/

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime