Pa igrajmo: The Long Dark

Zima, zima bela, vrh gore… No, resda je zimski čas že tu a o kakšnem resnem snegu se ni za pogovarjati. K sreči nam virtualne dobrote omogočajo izlet tudi v snežne kraje.

A v igri The Long Dark  žal ne bomo smučali oziroma uživali kakršnihkoli senžnih radosti ampak se borili za preživetje v boju z naravo.

The Long Dark ustvarjajo pri studiu Hinterland in je po uspešni Kickstarter kampanji pred kratkim izšla na voljo za preizkus v Early Access obliki.

Igramo ponesrečenca letalske nesreče, ki se znajde sredi zasneženih opuščenih planot severne Amerike in naša naloga je preprosta: preživeti.

Tako poskušamo nabirati surovine (les, hrana, voda), poskrbeti za toploto zraven pa se je potrebno še izogibati sestradanim zverem kot so volkovi ter medvedi.

Igra ustvari odlično atmosfero in to predvsem z zvočno kuliso, ki verno poustvarja zvočne učinke kot so naše stopicljanje po snegu, silovite snežne meteže ter pokanje lesa v zapuščenih kolibah. Tako res dobimo občutek samote in odrezanosti od sveta.

Zadeva je še v alfi, tako da manjka ogromno vsebine, predvsem zgodbovni način, ki naj bi izšel enkrat naslednje leto.

A že v tej nedokončani obliki nam The Long Dark ponudi dovolj, da se ga splača preizkusiti.

Dovolj besed, oglejte si naš igralni posnetek spodaj!

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!