Pozor! Sumljivo obnašanje Steama (posodobitev: Steam naj bi sedaj obratoval normalno)

Pred kratkim se je priljubljena platforma Steam začela zelo čudno obnašati zato opozarjamo vse PC uporabnike, da pozorno spremljajo svoj profil.

Čudno obnašanje te platforme, ki jo uporablja milijone uporabnikov, je bilo zaznano pred kratkim.

Če odprete Steam in greste pod pod zavihek Steam–>Settings–> View Account Details boste verjetno videli podatke od nekega drugega računa. Problem je, da hkrati z drugim računom so v poljih tudi podatki od kreditnih kartic ter Paypal računov. Če odstranite te podatke, se vam prikažejo spet drugi. Seveda nevemo, če niso lastni podatki prikazani kje drugje.

Zaenkrat ni znanega drugega, saj se lastnik Valve na to napako še ni odzval, zato pozorno spremljajte bančne transakcije ter svoj Paypal račun.

Ko dobimo več podatkov vas bomo obvestili.

Dodatek 1: Steam DB (stran, ki vsebuje podatke o Steam igrah) naj bi imel težave z predpomnjenjem (“catching”). Zaenkrat naj ne bi kazalo na hekerski napad, priporoča pa se da ne obiskujete Steam strani ter ne uporabljajte njihove trgovine. Če ste že prijavljeni v Steam klient ostanite prijavljeni saj s tem onemogočite prijavo na kakšnem drugem računalniku.

Dodatek 2: Valve se je očitno končno odzval in izklopil strežnike. Steam stran ni več dosegljiva.

Dodatek 3: Steam je sedaj ponovno na voljo. Valve še ni podal uradne izjave zato vseeno spremljajte svoj profil ter bančne transakcije.

Dodatek 4: Valve je podal izjavo v kateri so zagotovili da naj bi Steam sedaj obratoval normalno. Vdorov v račune naj ne bi bilo in uporabnikom ni potrebno spreminjati gesel.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime