Counter Strike dejstva, ki jih morda še ne veste

Counter Strike je že od prvotnega izida – pred 15. leti, ena izmed najbolj popularnih in revolucionarnih streljank v zgodovini. Je tudi ena izmed začetnic eŠportov in trenutno drugi najbolj popularen eŠport na svetu. Kljub njegovi popularnosti, še vedno obstajajo dejstva o igri, ki jih ne ve prav vsak. Zato smo za vas zbrali pet dejstev o Counter Striku, ki jih morda še ne veste.

1. Counter Strike je bil mod

Counter-Strike_screenshot

Counter Strike se je prvič prikazal leta 1999, kot Half-Life modifikacija. Prvotna razvijalca sta Minh Le in Jess Cliffe. Leto kasneje, ju je zaradi velikega uspeha najel Valve (razvijalec Half-Lifa) in jima nudil vse potrebno in finance, da sta lahko nadaljevala z razvijanjem Counter Strika.

2. Gooseman

MJUzImF

Na najbolj popularni CS mapi imenovani Dust2 lahko na “A” strani mape najdemo na steni napisan grafit  “Goose”. To je zelo popularen kraj za ostrostrelce, ki mu v Counter Strike skupnosti rečemo, no ja, “Goose”. Malo kdo pa ve zakaj mu pravimo tako. Gre za referenco ustvarjalca prvotnega moda Minh Le-ja, katerega vzdevek se glasi “Gooseman”.

3. Imena umetne inteligence

483785474_preview_5

Nekateri boti so poimenovani po resničnih ljudeh. Večinoma po ustvarjalcih igre.

BOT Minh in BOT Cliffe = Minh Le in Jess Cliffe (prvotna usvarjalca Counter Strika)
BOT Gabe = Gabe Newell (so-ustanovitelj podjetja Valve)
BOT Dave = Dave Johnston (ustvarjalec map: Dust, Dust2 in Cobblestone)
BOT Chris = Christopher Auty (Ustvarjalec map: Aztec, Inferno, Frantic)

4. Counter Strike = Left 4 Dead

Left_for_counter_fortress

Širijo se govorice, da sta Valvovi igri Counter Strike in Left 4 Dead postavljeni v isti svet in, da se Counter Strike odvija nekaj let pred L4D-om. Do teh govoric je prišlo zaradi dokaj očitne podobnosti med nekaterimi mapami. Seveda niso identične, a podobnosti so prevelike, da bi šlo zgolj za naklučje. Poglejte si video spodaj in presodite sami.

 

5. Counter Strike in slačipunce

counterstrike_strippers-590x399

Leta 2009 je v Rusiji potekal Counter Strike turnir med dvema profesionalnima ekipama, Virtus.pro in Forze. Organizatorji so za šalo, na LAN turnir povabili tudi slačipunce, da zmedejo igralce. Punce so dale vse od sebe, a zaman. Turnir je potekal naprej kot običajno, nihče od igralcev se za lepotice ni kaj preveč zmenil. Predanost?

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime