Pet zelo dragocenih redkih video iger

Nekatere igre so bile ustvarjene prav za posebne dogodke, nekatere pa so se le slabo prodajala in so posledično zelo redke. Manj kot jih je, več so zanjo pripravljeni odšteti zbiratelji. Za vas smo ustvarili seznam petih najdražjih redkih iger kdajkoli prodanih.

5. World of Warcraft Collector’s Edition

Wow_collectors_edition_box

 

Zapakirano : $2.600

Že odprto : $300

Ta World of Warcraft zbiralska različica je bolj kot ne toliko vredna le zaradi ljubljenčov, ki jih dobimo z digitalno kodo v škatli. Le za to kodo, če imaš srečo, dobiš kar 1800 dolarjev.

V kolikor ste ta ključ že porabili, lahko že za škatlo samo dobite lepih 300 ameriških.

4 . Uncharted 2: Fortune Hunter Edition

uncharted-2-fortune-hunter-edition-collectors

 

Zapakirano : $12.000

Že odprto : $9500

To ekstremo redko Uncharted 2: Fortune Hunter različico je bilo moč dobiti le z zmago na prav tako redkem Sonyjevem tekmovanju. Vse skupaj, jih je bilo ustvarjenih le 200. Poleg igre same, vsebuje tudi umetniško knjigo in repliko bodala.

Vsi tisti srečneži, ki so zmagali na teh tekmovanjih in si priigrali to različico lovca na zaklade, lahko to trofejo prodajo za kar lep kupček denarja. Še zapakirane verzije so se prodale za kar 12 jurčkov, že odprte pa za prav tako lepih 9 tisočakov.

3. Superman (S sliko in rumenim napisom)

post-33334-0-87981500-1341849791

 

Zapakirano : $30,000

Že odprto : $1,000

Ta zelo redka različica Superman igre za Atari 2600 je v zadnjem času postala zelo iskana med zbiralci. Igra sama je bila zelo popularna, zato ste, če ste po kakršnem koli slučaju doma imeli Atari 2600, potem najverjetneje imeli tudi Supermana.

Na žalost takšno visoko ceno dosega le posebna različica te igre. Tista s sliko supermana in rumenim napisom. Poudarek je na rumenem napisu, saj so obsajale tudi takšne z rdečim in z belim. Ker je tista z rdečim tudi nekoliko redka, bi zanjo z malo sreče dobili kakšnih 200€. Tista z belim pa žal ni vredna praktično nič.

 

2. Birthday Mania

2-birthday-mania-atari-2600-15000-35000

 

Zapakirano : $40,000

Že odprto : ?????

Zopet Atari 2600 igra. Ta je se je imenovala Birthday Mania in je bila ustvarjena prav z namenom, da je bila podarjena, kot rojstnodnevno darilo. Ni bila ravno najbolj inovativna igra, niti za tiste čase saj si, kot igralec pihal rojstnodnevne sveče in to je bilo tudi vse. Kar je bilo posebno, je bilo to, da si na samo škatlo lahko napisal komu je igra namenjena.

Kot si lahko predstavljate, se je igra prodajala katastrofalno in zelo malo jih je bilo že sprva ustvarjenih. Je pa to privabilo najbolj zagrete zbiratelje, kateri so za igro pripravljeni odšteti kar dobrih 40 jurčkov. Zaenkrat so bile najdene le dve rojstnodnevni maniji, kar pomeni, da jo ima zares malo število ljudi. To je darilo, katerega si dobil in nanj pozabil, ki pa je sedaj vredno malo premoženje. Hitro prečesati podstrešje!

 

1. Nintendo World Championships (z MARIO napisom)

nwc1

 

Zapakirano : X

Že odprto : $99.902

Ta Nintendo World Championships disketa velja za najdražjo igro kdajkoli prodano. Na Ebayu, je bila lansko leto prodana za kar slabih sto stisočakov in to le zato, ker je imela strgano etiketo na katero je nekdo napisal -”Mario”. Ker, zakaj pa ne?

Igra je tako zelo redka, ker jo je bilo moč dobiti le z udeležbo Ninentendovega svetovnega prvenstva leta 1990. Običajnih sivih različic disket je bilo ustvarjenih 90, še bolj redkih zlatih pa 26. Vsaka je vsebovala Tetris, Super Mario Bros in Rad Racer.

Nekateri so mnenja, da šlo pri nakupu tiste s strgano etiketo za potegavščino in, da so da so bile ponudbe lažne. A, ker je bila transakcija uradno označena kot dokončana, sem jo vseeno postavil na prvo mesto tega seznama. Tudi tisti, ki imajo sivo ali zlato različico, ne bodo razočarani, saj se siva še vedno prodaja za odličnih 8000, zlata oa 15.000 dolarjev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime