Se piratstvu približuje konec?

Napredek pri zaščiti iger postaja vse večji, mogoče dospe celo do te mere, kjer bo piratstva kmalu konec.

Znana krekerska skupina 3DM je pred nedavnim podala izjavo v kateri so napovedali konec piratstva do leta 2018.

Soustanoviteljica njihovega foruma, Bird Sister, je v blog prispevku opisala mučenje njihovih programerjev pri poskusu zloma zaščite Denuvo. Čeprav je že nekaj iger s to zaščito že bilo zlomljenih, so brihtne glavice pri Denuvu svoj program vedno znova posodobile. Rezultat se je pokazal v igri Just Cause 3, ki še vedno ostaja nezlomljena.

“Še vedno mislim, da je to igro možno zlomiti. Ampak glede na sedanje trende bo zaščita v dveh letih tako napredovala, da na svetu ne bo več zastonj iger,” je povedala Bird Sister.

DRM zaščita je vroča tema v igričarskih temah, kjer imajo celo založniki različna stališča. Ubisoft je priznal, da DRM ne bo ustavil piratstva. medtem ko razvijalec Witcherja, CD Projekt Red, zaščite pri svojih naslovih sploh ne uporablja.

Denuvo se je vsekakor izkazal za trd oreh, ki ga bo težko dokončno streti. Pohvalno je, da sama zaščita ne vpliva na negativno delovanje igre in govorice, da Denuvo uničuje SSD diske so se izkazale za neresnične. Vendar ta zaščita pride s ceno: ne dopušča uporabniškega igranja z datotekami oz izvršilno datoteko .exe, kar pa je ogromen problem za ustvarjalce modov.

Upajmo, da zadevo izpopolnijo do te mere, kjer bo zaščita poštena tako do kupcev kot do potencialnih ustvarjalcev modov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

3 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime