eŠport bo izbirni predmet na srednji šoli: Igralo se bo CS:GO, LoL, Dota 2

Garnes Vidaregaande Skule se imenuje prva srednja šola na Norveškem, ki bo uveljavila ešport, kot izbirni predmet.
S poukom bodo pričeli avgusta 2016, ker pa še ne vedo katero igro bi pri tem predmetu igrali, so se odločili za žreb. Dijaki lahko zbirajo med Doto 2, League of Legends in Counter Strike: Global Offensive.

Je pa Petter Grahl Johnstad z oddelka za znanost potrdil, da ne glede na izbrano igro, dijaki pri predmetu ne bodo potrebovali kakršnih koli zvezkov:

“Našim dijakom bomo nudili trenerje z odličnim znanjem o igri, ki jo bodo zbrali dijaki. Prisotna bo tudi velika stopnja samo učenja, kar se tiče napredovanja v sami igri. Gaming učilnica bo na voljo tako čez dan, kot tudi proti večernim uram.”

Igričarska učilnica, ki jo je omenil bo ponujala 15 zmogljivih gaming računalnikov. Ker bo pri ešport predmetu lahko 30 učencev, računalnikov je pa samo 15, bodo ostali, v času, ko ne bodo igrali, delali na fizičnih telovadbenih vajah za moč in vzdržljivost.

Johnstad je zatrdil tudi, da bodo dijaki primorani razmišljati kot ekipa, saj pouk ne bo le o mehaniki igre ampak tudi o ekipnem igranju in motiviranju.

Ustvarili so celo napovednik, ki si ga lahko ogledate spodaj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime