V CS:GO je vse več goljufov!

Vedno, ko so prisotni egoistični izkoriščevalci, pa naj bo to v igri ali v resničnem življenju, je goljufija velik problem. Začetki igričarskih goljufov segajo dolgo nazaj, vse do iger kot sta Contra in Mario Bros. Goljufanje v eno igralskih igrah seveda ni sporno, saj s tem ogoljufamo samo igro in, no ja, samega sebe. Tudi sam sem to še kako počel v dobrih starih San Andreas časih. Goljufanje v več igralskih igrah pa je druga zgodba, saj s tem poslabšamo izkušnjo tudi drugim nič hudega slutečim igralcem.

Razvijalec igre Counter-Strike: Global Offensive – Valve, je v vojni proti goljufom že od kar je prvotni Half-Life pridobil na popularnosti. Valve uporablja proti goljufski sistem imenovan VAC (Valve Anti Cheat), ki, vsaj teoretično, avtomatsko prepozna in za vedno nažene vse, ki uporabljajo zlo namerne programe. Na žalost, ustvarjalci to vrstnih programov postajajo vse pametnejši in VAC sistem vse lažje prelisičijo. Boj med goljufi in Vavle je postal še kako resen, vse od izida trenutno najbolj popularne streljanke Counter-Strike: Global Offensive.

Število goljufov, v zadnjih mesecih zaskrbljujoče narašča. Od 9.000 v decembru, je v januarju število naraslo na kar 13.000, zaradi goljufanja pregnanih igralcev, kar je tudi največ v zgodovini te igre. In tu so šteti le tisti, katere so ujeli Valve sami, saj število ne vključuje igralcev, ki so bili pregnani preko Overwatch sistema.

Bolj podrobno VAC statistiko si lahko ogledate tukaj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

4 KOMENTARJI

  1. hvala bogu, da je toliko hackerjov ker je CS:GO ratu en šhit… ni več to kar je bil zato pa tudi ljudje hackajo ker imajo dosti CSGO in playerjov, ker vsi playeryi samo rage, pametujejo, nič ne naredijo, pa trollajo zato tudi sam podpiram hackerje in naj csgo propade.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime