Odrasle ženske več igrajo video igre, kot katera koli druga demografska skupina

Video igre so vedno, sicer stereotipno, veljale za medij za dečke, fante. Najnovejše raziskave od Entertainment Software Association (ESA) so razkrile, da morda le ni tako, saj so odrasle ženske tiste, ki video igre igrajo bolj kot katera koli druga demografska skupina, saj predstavljajo kar 36% celotne igričarske skupnosti.

Poudarek je na odraslih, saj če zraven prištejemo še mladoletne igralce, je moški spol vseeno bolj prisoten, a ne za veliko (moški spol – 52%). Tako odrasli moški predstavljajo 35% celotne igričarske skupnosti, kar je en procent manj od žensk. Kar je pa še bolj presenetljivo, pa je to, da mladoletni fantje, ki načeloma veljajo za glavno in ciljno demografsko skupino, predstavljajo le 17% celotne igričarske skupnosti.

Oglejte si statistiko spodaj:

graf

 

Kot kaže, so odrasle ženske najbolj dominanta demografska skupina, a velika večina igra bolj socialne, mobilne in ugankarske igre. K tako velikemu številu je pripomogel tudi velik naval žensk nad 50, ki so v zadnjem času preplavile Facebook igrice. Vseeno pa ne smemo reči, da ne igrajo tudi bolj tradicionalnih iger, saj so raziskave pokazale tudi, da je več možnosti, da ima ženska v lasti konzolo, kot pa, da jo ima moški.

Vseeno katere vrste igric se igra in kdo jih igra, ESA je prikazala nekaj, kar koristi vsem v igričarstvu- igre postajajo vse bolj in bolj popularne. Zanimivo pa bo videti, kako se bodo na to statistiko odzvali razvijalci video iger, saj smo nekaj vplivov že videli. Na primer, ko je bil Ubisoft skritiziran, ker Assassin’s Creed: Unity ni imel ženskega karakterja, ki so ga posledično dodali v naslednji igri in prav tako nekaj transeksualnih karakterjev.

So vas rezultati raziskave presenetili? Mislite, da bi morale igre vsebovati več ženskih protagonistk? Napišite nam vaše mnenje v komentarje spodaj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime