Blizzard praznuje 25. rojstni dan

Blizzard je brez dvoma eno izmed največjih imen igričarske industrije in ste zanj najvrjetneje slišali že vsi. Če pa ne, potem pa ste zagotovo že slišali za kakšno Blizzardovo igro. Izdelal je legendarne igre, kot so: Warcraft, World of Warcraft, Diablo, Starcraft in trenutno zelo popularen HearthStone, Heroes of the Storm ter prihajajoči Overwatch.

Blizzard je včeraj dopolnil 25 let, zato so objavili video, v katerem se so ustanovitelja Mike Morhaime in Frank Pearce spominjata lepih trenutkov, ki jih je podjetje preživelo v vseh teh letih. Video si lahko ogledate spodaj:

Blizzard je bil prvotno ustanovljen leta 1991 pod imenom Silicon & Synapse, a se je kasneje preimenoval v Chaos Studios in nato, šele leta 2004 končno v Blizzard, kar je tudi ostal vse do danes.

Overwatch se imenuje Blizzardova najnovejša, prihajajoča igra, ki velja za njihovo prvo čisto novo franšizo po sedemnajstih letih. Igra je trenutno v zaprti beti, izšla pa naj bi letos, za PC, Xbox One in PlayStation 4.

Novosti o Blizzardu in njegovih igrah, lahko spremljate tudi tukaj.

Vaša reakcija na članek?

Sveže objave

Iron Harvest – Recenzija | Retrofuturistična prva svetovna vojna

Iron Harvest je novi strateški naslov razvijalca KING Art Games in založnika Deep Silver. Ta razvojni studio je sicer znan predvsem po...

Prva smrtna žrtev digitalnega hekerskega napada

Hekerski napadi so lahko za razna podjetja zelo boleča, a še vedno je vse samo digitalno in škoda, ki jo utrpijo, se...

Myst predelava dobila svoj prvi napovednik

Ime Myst je verjetno znano samo veteranom in pa retro navdušencem, vendar pa je ta igra leta 1993 navdušila praktično vsakega PC...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!