Mobilne naprave bodo kmalu močnejše od konzol

Igričarstvo na mobilnih pametnih napravah je trenutno večje kot kdaj koli prej in se s polno paro le še veča ter razvija. Zelo kmalu, pa naj bi postale mobilne naprave močnejše in boljše celo od domačih konzol, kot sta Xbox One in PlayStation 4. In čeprav na mobilnih napravah najdemo bolj krajše in enostavnejše igre, bi se vse to lahko spremenilo že v letu 2017.

Direktor podjetja ARM,  Nizar Romdan, je na konferenci v Amsterdamu, ki je potekala prejšnji vikend naznanil, da bo podjetje začelo za mobilne naprave izdelovati čipe, ki bodo zmožni sprocesirati enako ali celo zahtevnejšo grafiko, kot sta jo trenutno zmožna PlayStation 4 in Xbox One. To pa pomeni, da bo zahtevnejše igre, kakršne je bilo do sedaj mogoče igrati le na konzolah nove generacije ali na PC-ju, teoretično potem mogoče igrati tudi na pametnih telefonih in tablicah.

A brez skrbi vsi ljubitelji konzol, to vseeno najverjetneje ne pomeni konec Xboxa ali PlayStationa, saj sta si konzolni in mobilni igričarski market povsem različna, z različno mislečimi uporabniki. Zato tudi, če bodo mobilne naprave proizvajale boljšo grafiko kot konzole, sami razvijalci, najverjetneje svojih iger ne bodo izdajali na mobilni market in povsem opustili konzole. Vsaj ne, dokler tam ne bo dovolj velikega povpraševanja.

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime