Video igre bodo kmalu brale vaša čustva

Podjetje, ki preučuje in združuje čustva in tehnologijo imenovano Affectiva, je razvilo program, ki skenira vaš obraz, razbere vaša čustva in te informacije pošlje video igri.

Na lastni spletni strani so napisali: “Kaj, če bi lahko igrali video igre, ki bi brale vaša čustva in se po njih spreminjala v realnem času?”.

Prva igra, ki bo uporabljala ta sistem branja čustev je psihološki triler imenovan Nevermind. Igra naj bi se na razbrana čustva odzvala tako, da s tem, ko igralec postaja nervozen ali preplašen, igra postane vse težja.

“Igre so ustvarjene za to, da nas popeljejo na čustveno dogodivščino, a ne poznajo in se ne orientirajo po igralčevih čustvih. Naša tehnologija zaznavanja in analiziranja čustev, bo spremenila igričarsko industijo, saj bodo imeli razvijalci na razpolago več orodja za izdelavo bolj čustvenih iger” – je podjetje še zapisalo na spletni strani.

Tovrstni programi se že uporabljajo pri oglaševanju in marketingu. Z njimi večja podjetja preučujejo reakcije strank, ko vidijo določen oglas. Uporabljati pa naj bi ga začeli tudi v avtomobilizmu in robotiki.

Program bo prvič prikazan še ta mesec, na konferenci za razvijalce iger v San Franciscu.

Osebno se mi zdi ideja, da mi bodo igre lahko brale čustva zelo zanimiva in srhljiva hkrati. Kakšno pa je vaše mnenje? Delite ga z nami, v komentarjih spodaj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime