Home Gaming Predogled: Switchcars

Predogled: Switchcars

0
Predogled: Switchcars

Poženem se izza ovinka. Do varne cone manjka še dobrih 500 metrov. Kljub temu začutim nelagodje. Dolgo ga že ni na vidiku, ampak ni obupal. Čutim, da ni daleč. Moje edino upanje je še 400 metrov pred menoj. Oblak zakrije sonce, vreme se pripravlja na dež. To me ne skrbi, saj v tem obdobju tako ali tako ne bom več dolgo. 300 metrov… Samo da v naslednjem ne bo deževalo, pošteno sem že sit te vode. Samo še 200 metrov. Zagledam črto, ki označuje novo časovno obdobje. Vidim belo podlago, zato tiho zakolnem. Pred par kilometri je v snežnem vozilu zmanjkalo goriva. Ah, kaj moremo, se bom že kako znašel. Tako malo še manjka… manj kot 100 metrov. Potem pa me zmrazi. Opazim nekaj, kar je ušlo mojemu pogledu… Sonca ni zakril oblak… TRESK. Zadnji čas odpnem pas in se vržem iz vozila. Kotaljenje po cesti pri veliki hitrosti pusti hude posledice. Pa tako blizu je cilj, skoraj sem že tam. Z zadnjimi močmi se vlečem po tleh… še 50 metrov… Spet se temni… Kaj bi zdaj dal za dež… TEMA.


Razvojna ekipa: Alt Future (Srbija)
Spletna stran:
https://switchcarsgame.com/
Steam: https://store.steampowered.com/app/442210/
Platforme: PC
Operacijski sistemi: Windows, Linux/SteamOS
Cena:
8.99€
Testna različica: 0.001

Zvrst: Akcijska športna igra


Opis

Switchcars je projekt enega samega razvijalca iz nam bližnje Srbije. Vaša naloga je potovanje skozi čas, vaša destinacija pa je leto 2055. Ob tem se morate ves čas izogibati oviram, ostalim vozilom ter ogromnemu črvu, ki vas lovi. Njegov prihod lahko predvidite z števcem časa, ki odšteva čas do njegovega prihoda. Kako lahko črv potuje skozi čas, mi ni jasno, a različna časovna obdobja igro popestrijo. Za uspešno napredovanje potrebujete hitre reakcije ter malo sreče, da ne naletite prepogosto na neugoden teren. Je pa velik plus to, da lahko prihodnja okolja vidite na zaslonu. To vam omogoča, da se nanje pripravite – če imate pred sabo več okolij z vodo, boste najverjetneje potrebovali kakšen čoln ali dva. Na prvi pogled zelo enostavna igra je tako dejansko kar zapletena, ob nepazljivosti pa vas hitro pošlje nazaj na začetek. Vsak trk ob visoki hitrosti je lahko usoden, presenetljivo ne zaradi trka samega, temveč zaradi sile, s katero se boste “izstrelili” iz vozila v kako oviro.

carswitch
Ob prepočasni vožnji vas lahko črvi kar hitro preplavijo

Glavna prednost igre je zelo velik izbor različnih vozil, v igri jih je več kot tisoč. Vozite lahko vse od kolesa pa do vojaških helikopterjev. V glavnem meniju je na voljo baza podatkov, kjer si lahko ogledate statistike in lastnosti vsakega vozila, saj se ta med seboj razlikujejo. Tako nekatera delujejo na bencin, druga za vožnjo potrebujejo elektriko, nekatera (na primer kolo) pa sploh ne potrebujejo goriva. Skoraj vsako vozilo ima tudi dodatno sposobnost, vse od različnih tipov orožij, sirene, ščita, avtomatične vožnje ter še mnogo drugih. V letu 1960 boste imeli seveda na voljo različna vozila kot v letu 2020. V novejših obdobjih bodo vozila futuristična in bodo pogosto delovala na elektriko, medtem ko bo v zgodnjih obdobjih večina vozil uporabljala gorivo.

kalasnikgamingsi
Trenutno je v igri 1047 vozil, za vsako pa si lahko ogledamo podrobne informacije

Tudi videz igre, ki temelji na starejših piksel igrah, po mojem mnenju odličen, dobri pa so tudi učinki. Tako se na primer ob eksploziji strese celoten zaslon, ob trku v drugo vozilo pa deli obeh pogosto letijo na vse strani. Imam pa tudi par negativnih pripomb. Glavna je to, da igra deluje le v resoluciji 1280×800, kar vam lahko povzroči velike težave, če je vaš zaslon ne podpira. Tudi na večjih monitorjih boste ob straneh imeli črne robove, kar lahko veliko ljudi odvrne od igranja. Najverjetneje bo to kmalu popravljeno, saj je možnost spreminjanja resolucije za današnji čas skoraj samoumevna. Prav tako manjka nastavitev jakosti glasbe ter zvoka, na voljo je le opcija za izključitev glasbe. Lepo bi bilo tudi, če bi med igro lahko videli, kako hitro vozimo, saj lahko  to sedaj le predvidevamo. Prav tako sem imel včasih težave s tem, da sem namesto zamenjave vozila z novim “uporabil” staro vozilo, saj igra uporablja isto tipko za aktiviranje ter menjavo vozila. Pohvaliti moram, da je igra brez problema tudi med snemanjem delovala gladko, čeprav sem ga opravil na integrirani grafični kartici Intel HD 4000.

Igra Switchcars je že zdaj zelo dobra, ker pa je še v razvoju, pa se bo najverjetneje še izboljšala. Tudi ceno ima dokaj nizko, z veliko različnimi vozili ter okolji pa nudi veliko raznolikosti.


Zaključek

Čeprav je na prvi pogled enostavna, se v notranjosti igre Switchcars skriva ogromno globine. Za status odlične igre sicer potrebuje še nekaj izboljšav, a že sedaj je vredna nakupa.

Pozitivno:
+ Všečen izgled
+ Ogromno število različnih avtomobilov, bonusov in lokacij
+ Vsak avtomobil ima tudi podroben opis
+ Velika “preigrljivost”
+ Nizke sistemske zahteve (primerno za integrirane grafične kartice)
+ Razvijalec sodeluje in posluša predloge skupnosti

Negativno:
Igra deluje le v resoluciji 1280×800  – Popravljeno
– Med vožnjo ne vidimo svoje hitrosti
– Pomanjkljive nastavitve
– Ni podpore za lokalno večigralstvo

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime