Everquest Next preklican

Everquest Next naj bi bila naslednja velika MMO igra, ki je obljubljala ogromno a žal bodo te zaobljube ostale neizpolnjene.

Razvijalec igre, Daybreak Games, je včeraj podal žalostno objavo, da je nadaljnji razvoj igre preklican.

Everquest Next je bil sprva napovedan leta 2013 a od takrat so razvijalci javnosti prikazali bore malo informacij. V treh letih nismo prejeli niti napovednika, tako da preklic igre niti ni tako veliko presenečenje.

Čeprav je bila igra preklicana, je vsebovala nekaj zanimivih igralnih posebnosti. Everquest Next naj bi bila tako prva MMO igra z nativno Oculus Rift podporo. Prav tako naj bi v igri veliko vlogo igrala fizika ter umetna inteligenca. Če bi igralci neprestano pobijali določeno skupino pošastkov (“farmanje”) bi se ti preprosto preselili na drugo lokacijo.

Žal pa te inovativne ideje za uspešen zagon igre niso bile dovolj, saj po besedah predsednika studia “igra preprosto ni bila zabavna”.

Everquest franšiza pa s tem ni popolnoma mrtva. Everquest in Everquest II naj bi še vedno igralo kar nekaj igralcev, studio pa se bo sedaj posvetil razvoju Everquest Next Landmark. To je igra, ki se fokusira na izgradnjo igralnih likov ter ogromnih stavb, načrte za izgradnjo teh pa si bodo igralci lahko izmenjavali med sabo. Igro je že moč preizkusiti saj je zaenkrat na voljo v Early Access obliki na Steamu.

 

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Microsoft še ni končal s kupovanjem perspektivnih založnikov in razvijalcev

Igričarski svet še še zdaj ni pomiril od potresa, ki ga je pred nekaj dnevi sprožil Microsoft, ko je javno naznanil, da...

Primerjava Crysis Remastered z brezplačno grafično modifikacijo za originalno igro

Nekaj dni nazaj je izšla težko pričakovana predelava Crysis Remastered, ki pa je skupnost precej razočarala. Sicer igra ni popolna katastrofa in...

Prve tri Metal Gear igre naj bi se kmalu pojavile na PC-ju

Serija Metal Gear Solid se je začela že davnega leta 1987. Prvi del se je imenoval preprosto Metal Gear in se je...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!