Xbox One sedaj podpira medomrežno igranje

Microsoft zadnje čase dela čudne in precej presenetljive poteze.

Nedavno so objavili prihod ekskluzivnih Xbox One iger na PC, sedaj pa so udarili z novo potezo. kjer so Xbox One konzolo odprli za medomrežno igranje med večimi konzolami.

Prva znanilka sprememb je bila igra Rocket League, kjer se bodo lahko med sabo pomerili igralci Xbox One konzole ter PC-ja.

Microsoft je ob temu oznanil, da bo konzola sedaj privzeto podpirala medomrežno igranje med Xbox One in Widows 10 lastniki, vključene pa so tudi “druge večigralske mreže”. To zadnje je seveda jasen namig na PlayStation 4.

medplatformsko igranje

Medomrežno igranje seveda ni odvisno samo od Microsofta. Razvijalci morajo to možnost igranja sami vključiti v svojo igro in povsem od njih je odvisno, ali bo njihov naslov podpiral to vrsto večigralskega merjenja moči.

Tu je še seveda Sony, ki se zaenkrat na ponujeno opcijo še ni odzval. A bilo bi lepo, če bi se, saj mu ponujena možnost ne more škoditi, igralci širom sveta pa bi se v večigralske svetove povezali ne glede na to, kakšno konzolo posedujejo.

Pogumna poteza Microsofta in zanimivo bo videti, kakšen odziv bo podal Sony.

 

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!