Hearthstone: The Old Gods – Pregled kart (1. del)

Z dodatkom Whispers of the Old Gods bomo dobili kar 134 novih kart. Kupovati jih bomo lahko začeli pozno v aprilu, razkrite pa bodo postopoma. Prav tako bo takrat prišlo do več sprememb med starimi kartami, saj bodo mnoge od njih poslabšane, nekaj pa jih bo “zapustilo” način “Standard” (Boljše izmed kart, ki zapuščajo Hearthstone).

1

 

Corrupted Healbot
Prva izmed razkritih kart je malce drugačna različica že obstoječe karte Antique Healbot. Za razliko od stare bo ta pomagala nasprotniku. Karta z podobnim učinkom je Zombie Chow, ki je zelo popularen v mnogih kontrolnih “deckih”, to pa predvsem zaradi nizke cene in dobrih statistik. Zaradi visoke cene in le male prednosti v primerjavi z Pit Fighter-jem, bo ta karta uporabna primarno v areni, čeprav se bo najverjetneje vseeno našel nekdo, ki jo bo poskusil uporabiti v kombinaciji z karto Auchenai Soulpriest.

 

 

 

6

 

Polluted Hoarder
Dražja različica Loot Hoarder-ja z podvojeno ceno in statistikami. Najverjetneje bo popularna predvsem v hitrejših deckih, saj le tem navadno hitro začne primanjkovati kart. Problem te karte je predvsem to, da zelo hitro umre, za razliko od karte Gnomish Inventor pa karte ne da takoj, ampak komaj po tem, ko umre. Seveda pa to odpre nove možnosti, saj jo je tako možno kombinirati s kartami kot sta na primer Unearthed Raptor in Baron Rivendare.

 

 

 

 

3

 

Validated Doomsayer
Zanimiva karta, ki je uporabna predvsem, če imate radi kontrolo nad bojiščem. Njena največja slabost je občutljivost na “silence”, prav tako pa je nekoristna, če nimate kontrole. Če pa uspe preživeti, ima druge najvišje statistike v tej ceni (prehiti jo le Fel Reaver). Kljub svojim slabostim bo popularen predvsem v hitrejših deckih, saj ti že zdaj uporabljajo Fel Reaver-ja, ki ima podobno vlogo. Vredno je omeniti tudi, da je v areni nekje povprečna, odvisno od okusa posameznika.

 

 

 

 

4


Eater of Secrets

Zaradi odstranitve karte Kezan Mystic je bilo pričakovati karto s podobno vlogo, ta pa je tudi prišla. Ker trenutno skrivnosti niso preveč popularne (z izjemo skrivnostnega paladina), bo kot njen predhodnik dokaj situacijska, ob pravem času pa lahko povsem obrne tekmo v vašo korist. Njena velika slabost je, da skorajda potrebuje skrivnosti, da je sploh uporabna, saj so njene statistike dokaj nizke. Tako je skoraj neuporabna proti šestim izmed devetih klas, zato je najverjetneje ne bomo kaj preveč videli. Tudi v areni je dokaj slaba, zaradi že prej omenjenih nizkih statistik. Še vedno pa ima tudi tam možnost, da povsem obrne tekmo v vašo korist.

 

 

 

2


Hogger, Doom of Elwynn

Očitno je šel Hogger na počitnice, saj nova različica zgleda še bolj zlobna. Zaradi nizkega števila kart s to ceno, lahko postane ta karta dokaj popularna, v večini primerov pa vam bo pričarala vsaj enega “mladička”. Najpopularnejša bo najverjetneje v Warrior-ju, saj ima ta največ načinov za povzročitev škode lastnim “minionom”. Prav tako dobro sodi k Magu, saj lahko ta na njem uporabi herojsko moč. V areni bo novi Hogger verjetno kar popularen, saj lahko v nekaterih primerih nasprotniku povzroči kar nekaj preglavic.

 

 

 

 

7


Tentacle of N’Zoth
Za pričakovati je bilo vsaj eno lovko. Ta je prišla, očitno pa ji je zelo všeč Explosive Sheep, saj nosi podoben učinek. Ker ta zapušča standard, je zamenjava dobrodošla, zaradi nižje cene pa jo je lažje aktivirati. Spominja predvsem na karto Whirlwind, ki jo Warrior kar redno vključuje, saj dobro opravi z manjšimi “minioni”. Tako je lovka dobra zamenjava za klase, ki nimajo dobrih alternativ za povzročanje AoE škode, seveda pa jo je predhodno potrebno aktivirati. V areni kakšne večje popularnosti ni za pričakovati, saj jo je zaradi nizkega zdravja prelahko odstraniti. Morda lahko nanjo vržete pogled, če ste do takrat izbrali večinoma dražje karte.

 

 

 

5
Infested Tauren
Tudi našim prijateljem v hordi očitno ni bilo prizaneseno. Za primerjavo najverjetneje takoj pomislite na karto Sludge Belcher, saj ta zaradi zapustitve standard sistema potrebuje zamenjavo. Kako pa se ta obnese? No, za razliko od Sludge Belcher-ja ima dokaj nizke statistike, pa tudi pričarana sluz nima “taunt-a”. Tako je mnogo slabša proti hitrejšim “deckom”, saj jih ne upočasni kaj preveč. Le redko katera oseba bo v tej karti videla vredno zamenjavo, je pa zato v areni povprečna, saj so njene združene statistike dokaj solidne.

 

 

 

 

8

 

C’Thun
Pa smo prišli do ene najbolj pričakovanih kart dodatka. C’Thun je karta, okrog katere lahko zgradite celoten deck, saj prihaja mnogo kart, namenjenih predvsem zanj. Sam po sebi se vam najverjetneje zdi dokaj šibak, ko pa v obzir vzamete njegove služabnike, pa lahko zlahka povzroči veliko škode. Tako lahko pričakujemo kar nekaj deckov, ki bodo poskušali čim bolje uporabiti tega starega boga, videli pa bomo, kolikim bo to uspelo.

 

 

 

 

11

 

Beckoner of Evil
Prvi izmed C’Thun-ovih pomočnikov je dokaj enostaven, njegova vloga pa prav tako. Čeprav v primerjavi z ostalimi kartami z isto ceno nima takojšnega učinka, pa bo verjetno vključen v vsak deck, ki bo vključeval C’Thun-a. Kar dobro sodeluje z kartami kot sta Brann Bronzebeard in Youthful Brewmaster, saj ti podvojita njen učinek.

 

 

 

 

10

 

Twilight Elder
Drugi pomočnik ima prav tako enostaven učinek, s to razliko, da njegova vrednost raste, dlje kot je živ. Prav tako ima solidne statistike, primerjamo ga lahko s karto Spider Tank, le da je ta mech. Žal pa to ni aktualno v areni, saj stari bogovi (in njihovi pomočniki) v njo ne bodo vključeni.

 

 

 

 

9
C’Thun’s Chosen
Kot že ime nakazuje, je to največji izmed C’Thun-ovih pomočnikov. Prav tako je tudi “najboljši”, saj že samo po sebi gre za solidno karto. Primerjamo ga lahko s karto Scarlet Crusader, je pa zaradi višjega zdravja dosti bolj vzdržljiva, saj jo klase, ki zlahka povzročijo 1 točko škode ne morejo kar tako odstraniti. Seveda je tudi cena višja, je pa to v večini primerov vredno. Prav tako kar dobro sodeluje z kartami kot sta Brann Bronzebeard in Youthful Brewmaster, saj ti podvojita njen učinek.

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime