Playstation 2 bo izgubil spletno podporo

Sony Playstation 2 letos praznuje šestnajsto obletnico, ki pa ima grenak priokus. Najbolj prodana konzola vseh časov je bila revolucionarna za njeno obdobje in je močno pripomogla k razvoju podjetja Sony, kot ga poznamo danes. Playstation 2 se lahko pohvali tudi s skoraj nedosegljivim dosežkom – 150 milijonov prodanih kopij je rekord, kateremu ni prišla blizu nobena druga domača konzola (za primerjavo, prvi Playstation je prodal dobrih 100 milijonov kopij, medtem ko je originalni Xbox obstal na 26 milijonih).

fifa_14_ultimate_team_01
Fifa 2014 je bila ena izmed zadnjih iger, izdanih na PS2

Playstation 2 je bil tekom let dom kar nekaj legendarnim igram, lepo število igričarjev pa ga uporablja še dandanes. Kljub temu, da ima za današnje “razmere” že zelo zastarelo grafično podobo, še ni za odklop, njene ekskluzive pa je možno igrati tudi na Sony-evi novejši konzoli – Playstation 3Final Fantasy XI je bila ena zadnja igra, ki jo je bilo na konzoli igrati preko spleta, žal pa je tudi njo pokopal čas. Z 31.3.2016 je zaprla svoje strežnike, ker pa je bila zadnja igra, ki jo je bilo na legendarni konzoli možno igrati preko spleta, to označuje konec spletne podpore za Playstation 2.

Final_Fantasy_XI_screenshot_2
Final Fantasy XI ima še danes kar nekaj privržencev

Seveda pa to ne označuje konca. Konzolo je še vedno možno uporabljati, prav tako je na njej še vedno možno igrati vse igre, od katerih večina tako ali tako nima spletnega večigralstva. Zdaj je skrajni čas, da obrišete prah z vašega dobrega starega prijatelja in na njem spet poženete kakšno legendo. Kot v dobrih starih časih.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime