Popularen privatni WoW strežnik Nostalrius se bo zaprl

Strežnik je včeraj prejel grožnjo s tožbo iz strani Activision Blizzarda.

Privatni World of Warcraft strežniki že obstajajo že nekaj časa.

Njihova glavna prednost je igranje popularne igre povsem brezplačno, slaba stran pa je množica hroščev, ki pestijo prav vse take zasebne strežnike.

Nekatere igralce pritegne brezplačno igranje a kar nekaj jih igra zato, ker jim novejše World of Warcraft razširitve ne dišijo.

Namreč privatni strežniki omogočajo igranje World of Warcrafta po želji uporabnika. Nekateri si želijo samo igranje prvega dodatka imenovanega The Burning Crusade, zato imajo možnost izbrati strežnik, ki jim to omogoča. Spet drugi si želijo  zaživeti v originalnem svetu, tako imenovani “vanilla” izkušnji.

Seveda razvijalcu Blizzardu to ne leži, saj očitno v teh ljudeh vidi izgubljene naročnike. Vseeno so do sedaj privatne strežnike pustili več ali manj pri miru, razen če je lastnik strežnika svoje storitve prodajal in tako služil na račun njihovega izdelka.

Nostalrius je privatni strežnik, ki je ponujal “vanilla” izkušnjo torej samo svet originalnega World of Warcrafta. V tem početju je bil precej uspešen saj je njihov strežnik deloval skoraj brezhibno in ni vseboval obilice hroščev. Prav tako strežnik ni ponujal “Pay To Win” predmetov ali pa mikrotransakcij. Tako se je dobra vest razširila in strežnik je hitro pridobil na popularnosti. O temu govorijo tudi številke, saj naj bi na Nostalriusu bilo registriranih kar 800.000 računov, sočasno pa je igralo kar 15.000 igralcev.

Na žalost so te številke razburile Blizzard, ki je lastnikom strežnika zagrozil z tožbo. Fantom ni ostalo drugega kot zaprtje strežnika in tako bo Nostalrius 10. aprila za vedno zaprl svoja vrata.

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime