Predogled: Gyrodisc Super League

Gyrodisc Super League je športna igra in “remake” igre Windjammers, ki je izšla leta 1994 in je bila zelo popularna. Najlažje bi jo opisali kot kombinacijo ultimativnega frizbija in tenisa, čeprav si določene stvari izposodi tudi iz drugih športov. Končni rezultat je namišljena igra zelo hitrega tempa, ki nagradi hitre reakcije in predvidevanje nasprotnika. Naloga igralca je, da disk spravi v nasprotnikov gol. Zadetki štejejo dve točki, če pa ob tem izpolniš še vnaprej določen pogoj (navadno je to zadeti tarčo v golu), pa je zadetek vreden točko več. Možno je doseči tudi po eno točko, če disk pade na tla v nasprotnikovem polju.


Razvojna ekipa: Valiant Interactive (Škotska)
Spletna stran: 
https://valiant-interactive.itch.io/gyrodisc
Steam: https://store.steampowered.com/app/425870/
Napovednik: https://www.youtube.com/watch?v=PqkA20Pb8t8
Operacijski sistemi: Windows, Linux/SteamOS, Mac OS X
Testna različica: 0.01
Cena: 12.99€

Zvrst: Akcijska športna igra


Video


Opis

Vsaka tekma je razdeljena tudi na različno število setov, ki potekajo podobno kot pri tenisu – set zmagate tako, da dosežete 7 točk, oziroma da nasprotnikova “življenja” spravite na nulo (pravzaprav isti princip, le drugače predstavljen). Samo igrišče je podobno teniškim igriščem, saj je razdeljeno na dve polovici, na koncu vsake je gol, disk pa se od zidov odbije. Čeprav so na voljo štiri igrišča, so si ta med seboj dokaj podobna. zaenkrat obstajajo poleg”navadne” oblike še tri različno oblikovana igrišča. Eno na izgled spominja na hokejsko igrišče, na drugem sta gola malo širša, tretje pa ima na sredi nekakšno oviro, skozi katero lahko vržete disk za dodatno točko v primeru zadetka.

gyrodisc1
Igrate lahko tudi dva na dva – idealno za pare

Veliko vlogo igra vaša postavitev, za povečan doseg pa lahko s pritiskom na gumb naredite tudi kratek “skok”. Ob tem je potrebno paziti, saj lahko nasprotnik disk vrže tudi na “poseben način”, zaenkrat pa obstaja le malo različnih posebnih metov. Tako da lahko disk na primer leti neravno ali pa malo pred vami zavije. Zaradi visokega tempa potuje zelo hitro, tako da navadno za reakcije nimate kaj preveč časa. Dodatno hitrost disk pridobi tudi, če vašo posest zapusti takoj, ko ga dobite v roke, je pa v tem primeru dosti težje nameriti. Seveda je igra malo lažja v dvojicah. Vsak igralec lahko tako pokrije pol igrišča, se pa disk vseeno kar hitro lahko izmuzne skozi kakšno luknjo.

Če nameravate igro igrati s prijateljem, vam priporočam skupno igranje za enim računalnikom (v tem primeru potrebujete kompatibilen kontroler). Seveda lahko vseeno igrate tudi preko lokalnega večigralstva, je pa zaradi hitrega tempa in potrebne koordinacije to malce težje. Žal spletnega več-igralstva ni, prav tako ni načrtovan za v prihodnje.

Slika
Zgodnji prototip igre, objavljen junija 2015

Zaenkrat je možno igrati le v enem načinu, je pa napovedan tudi arkadni način, v katerem moraš za napredovanje premagati vedno težjega nasprotnika. Ker je igra še globoko v razvoju, se bo najverjetneje sčasoma izboljšala, prav tako pa bo sčasoma najverjetneje dobila tudi kar nekaj izboljšav. Je pa res, da se (kot večina “party” iger), kaj hitro začne ponavljati, seveda pa so tekme zaradi hitrega tempa še vedno napete. Priporočam igranje z konzolo, saj se s tipkovnico metov ne da kaj preveč kontrolirati. Vržete lahko namreč le v tri različne smeri (no morda lahko disk kontrolirate bolje, ampak sam tega nisem opazil/našel).

Igra ni najbolj primerna za kompetitivno igranje, kar je tudi dokaj samoumevno, saj je za to nujna spletna podpora. Seveda lahko tudi koga sredi ulice kadarkoli izzovete na dvoboj, vas bo pa najverjetneje le gledal, kot da ste padli z lune. No, če prijatelji niso na voljo in zaradi kršenja javnega reda še niste pristali v kehi, lahko igrate tudi proti umetni inteligenci, ki svoje delo opravi solidno. Sam sem proti njej imel manjše težave že na 1/3 težavnosti (to lahko uravnavate preko drsnika), je pa res, da mi takšne igre ne ležijo kaj preveč. Igra je najbolj zabavna ob igranju s prijatelji, priporočam pa vam, da si najdete nekoga, ki je vsaj približno enako dober kot vi. Tako na žalost torej igranje z vašo staro mamo odpade (brez zamere, stare mame, vsega pa le ne morete obvladati).


Zaključek

Gyrodisc Super League je zabavna igra, ki pa je še globoko v razvoju in ji manjka vsebine za ceno, po kateri se prodaja.

Pozitivno:
+ Odlična igra za igranje s prijatelji
+ Hiter tempo
+ O zmagi ne odloča sreča, ampak znanje
+ V prihodnje obeta veliko izboljšav

Negativno:
– Po uri igranja ste v igri videli vse
– Pomanjkanje spletne podpore
– Hitro se začne ponavljati
– Nekoliko draga

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime