Counter Strike: Global Offensive – Komunikacija

Komunikacija je pomembna za dogovarjanje strategij in informiranja soigralcev s pomembnimi podatki. Je tista stvar, ki jo more vsak obvladati, če želi postati dober igralec.

Najboljši in najlažji način za komunikacijo je uporaba mikrofona. Ti ne stanejo nobenega večjega premoženja, zato mislim, da si ga lahko vsak privošči. Za govorjenje med igranjem morate pritisniti določeno tipko. Po privzetih nastavitvah, je to tipka »K«. Predlagam, da si to zadevo spremenite na nekaj bolj dostopnega v kritičnih situacijah. Moj osebni nasvet je, da uporabite dodatne miškine tipkeko so tiste pri palcu. V nastavitvah preglejte kako se vas sliši, da ne boste preglasni ali pretihi.

Na žalost se velikokrat zgodi, da mikrofon uporabljajo tudi tiste osebe ki jih nočemo slišati. Z njimi se ne obremenjujte preveč. Rajši kot da jih poskušate umiriti, pritisnite tipko za »točkovno tabelo«, kliknite na njihovo ime in izberete »block communication«.

20160418124732_1

Za tipkanje se uporablja tipka »Y«. Levo spodaj se vam bo odprlo okno, v katerem so napisane tudi nekatere pomembne informacije o dogajanju v igri. S tipko »Y« bodo vaša sporočila lahko brali vsi. Za sporočilo samo vaši ekipi se uporablja tipka »U«. V obeh primerih se sporočilo pošlje z »Enter« tipko.20160418124056_1

Poznamo tudi vnaprej pripravljene naredbe. Do teh dostopamo s tipkami »Z«, »X« in »C«. Ostali igralci jih bodo »gladko« ignorirali. Uporabne so za komuniciranje z »bot-i«, ko nekdo zapusti igro. Pa še to ne vedno.

V »casual« načinu, bodo vaša sporočila slišali in brali vsi (tudi nasprotna ekipa). Po vaši smrti pa lahko debatirate le še z ostalimi že mrtvimi igralci. S tem preprečimo »ghosting« (opazovanje nasprotnikov in izdajanje informacij o njihovi lokaciji).

Za komunikacijo lahko uporabljamo tudi zunanje programe, kot so »Skype« ali »Teamspeak«. Priporočam slednjega saj ima veliko manj napak in porabi pol manj rama in vam ping-a ne zviša preveč. Gaming.si ima tudi svoj javni strežnik v katerem so kanali namenjeni samo igranju. Najdete ga na naslovu »ts.tsm.si:1337«. V vsakem primeru nastane problem, če samo del vaše ekipe uporablja to aplikacijo, saj ostali ne bodo slišali vaših sporočil. Priporočam, da za pomembne informacije sporočite vsem v igri za manj pomembne pa lahko uporabljate samo »Teamspeak«.Untitled

Za informiranje ekipe je pomembno znanje mape. Tako boste lahko povedali točno kje ste in kje so nasprotniki. Levo zgoraj poleg »mini-mape« imate tudi napisno ime kraja kjer se nahajate. Ta imena so univerzalna. Pri uporabi teh, bi vaši soigralci MORALI vedeti kje se nahajate. Za natančnejše zemljevide kliknite tukaj, kjer vam priporočamo, da se naučite čimveč map. Pomembno je, da znate vsaj tiste ki jih igrate največ.20160418125407_1 20160418125447_1

Če nimate celotne ekipe, ki govori isti jezik, uporabljajte angleščino. PROSIM!

Vedno, ko svojim soigralcem namenite sporočilo, pa naj bo govorno ali pisno, to storite na tak način in s takšno vsebino, kot bi ga radi prejeli sami. Jasno, kratko, razumljivo, brez žaljivk in zbadanja. Zapomnite si pravilo: »Manj je več«.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime