Bethesda.net zaganjalnik iger sedaj na voljo

Kdo izmed nas nima še nameščenega zaganjalnika iger kot je Steam ali Origin? Malokdo. Kmalu pa se bo tej dvojici pridružil nov član.

Bethesda.net bo zaganjalnik, ki bo seveda podpiral Bethesda igre. Tako bomo dobili klient, kjer bo, v slogu Steama, moč zaganjati priljubljene igre kot so Fallout, Skyrim ali pa Wolfenstein.

Stvar je že na voljo za prenos, oznanili pa so jo skladno z najavo Fallout 4 ustvarjalnika modov.

Tako smo PC igralci pridobili še kos programske opreme, ki jo bo potrebno naložiti za uspešen zagon igre. Ti klienti se zadnje čase množijo kot za stavo saj že poznamo platforme kot so: Epic Games Launcher, Origin, uPlay, Battle.net, Steam ter GOG Galaxy.

Marsikdo špekulira, da želi s to potezo Bethesda vrniti v obtok plačljive modifiklacije, ki so jih nekaj časa nazaj umaknili iz Steama.

Razlog za klient pa je tudi bolj kapitalistične narave. Bethesda mora za vsak prodan izvod igre Steamu odšteti določeno količino denarcev, medtem ko bodo s povsem svojo platformo ves denar obdržali le zase.

Tako lahko v prihodnosti pričakujemo še več podobnih programskih rešitev.

 

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!