Prihaja saga knjig po igri Ashes of the Singularity

Visoko ocenjena realno časovna strategija Ashes of the Singularity bo dobila tudi knjižno serijo, imenovano Singularity. Časovno bo postavljena pred dogodki v igri, pokriti pa namerava čas med začetkom razvoja umetne inteligence Haalee pa vse do zgodbe, ki smo jo bili deležni v igri, torej obdobja, ko je že skoraj iztrebila celotno človeštvo.

Prvi del, imenovan Dawn of the Singularity izide kmalu. Govori o konfliktu med pripadniki človeštva, ki želijo sprejeti umetno inteligenco in njenimi nasprotniki, ki si prizadevajo za bolj tradicionalne vrednote in nasprotujejo njeni uporabi.

David Simpson, avtor je razložil: “Knjiga v kontrast postavi predpostavke, kako mislimo, da se bo prihodnost odvijala in kako se v resnici odvije. Ko gledamo znanstveno – fantastične oddaje, vedno sklepamo, da bo v prihodnosti človeštvo dobilo sposobnost raziskovanje vesolja v vesoljskih ladjah, v katerih bo računalnik le neslaven osebni asistent. Mislim da postaja vedno bolj jasno, da bo človeštvo igralo dosti večjo vlogo, kot je le dajanje navodil in razlaga atmosferske vsebine planeta Rigel IV.

dawn of the singularity

Dawn of the Singularity je na voljo za prednaročilo preko Amazon spletne trgovine (kindle ali knjiga), cene pa se gibljejo od 6-12€. Na voljo bo 12. maja.
Ashes of the Singularity smo si pred kratkim ogledali tudi mi in igri pripisali visoko oceno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime