Leeroy Jenkins praznuje 11. obletnico

Veteranski igralci igre World of Warcraft boste ime Leeroy Jenkins zagotovo dobro poznali.

Za ostale pa malce zgodovine.

Leta 2005 se je na Blizzardovih formih pojavila tema z naslovom: “UBRS (vid) ROOKERY OVERPOWERED! blue please!”. UBRS pomeni Upper Blackrock Spire “raid”, Rookery pa je del tega “raida”. Blue pa pomeni, da se zahteva odgovor od predstavnika Blizzarda.

Tema je vsebovala video, kjer je prikazan 7. poskus ceha z imenom “Pals for Life”, da se prebijejo skozi ta del temnice.

V videu vidimo, kako se člani gilde dogovarjajo o taktikah ter pristopih, sredi vsega tega pa se vstane igralec z imenom Leeroy in se zapodi med zmaje, z vzklikom: “Leeeeeroyyyy Jenkins!”

Ostalo je zgodovina. Video je postal viralen in kmalu nabral več kot 43 milijonov ogledov.

Leeroy Jenkins je od takrat postal sinonim za nekoga, ki se ne ozira na posledice in se zapodi v srd bitke.

leeroy jenkins

Blizzard je njegov podvig ovekovečil v svoji igri World of Warcraft, kjer je po njemu poimenoval dosežek, pridobiti pa ga je moč tudi v Garrisonu, če izpolnite posebno nalogo. Leroy se je pojavil tudi v njihovi igri Hearthstone, kjer je dobil povsem svojo karto.

Prešel pa je tudi okvirje igričarstva in njegovo ime se je pojavilo v slavnem kvizu Jeopardy.

Leeroy-ev avatar je bil plod igralca z imenom Ben Schulz, ki je kot posledica videa postal slaven. Blizzard ga je najel, da se pojavlja na raznih njihovih konvencijah. A očitno je bila slava zanj preveč zato se je skril pred očmi javnosti. A njegova legenda živi dalje.

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime