Minilo je 10 let od najave Half-Life 2: Episode 3

24.5.2016 je napočila svečana obletnica, ki obeležuje 10 let odkar je razvijalec Valve najavil Half-Life 2: Episode 3.

Takrat je bil tudi napovedan izid in sicer naj bi zaključna epizoda izšla pozimi 2007. In sedaj smo tu, 10 let kasneje in Half-Life je dlje kot je kadarkoli bil.

Oboževalci Valvovih iger se mnogokrat pohecajo, da razvijalec ne zna šteti do tri. In res se veliko njihovih iger zaključi po drugem poglavju. Left 4 Dead, Portal, Team Fortress in Half-Life so vse igre, ki jim tretji del ni bil zapisan v usodi.

Seveda so se v vsem tem času pojavila razna ugibanja kam je nesrečna tretja epizoda poniknila a uradnih novic iz strani Valvea ni bilo.

Pojavile so se tudi govorice, da je v razvoju tretji del franšize. Iz studia je pri posodobitvi ušla datoteka pri popravku za igro Dota 2, kjer je bilo moč razbrati, da je bo tretji del Half-Life franšize postavljen v odprti svet.

Nato je Valve izdal VR napravo HTC Vive in prišlo je upanje, da bo Half-Life izšel v VR obliki. Nato se je pojavila novica, da je glavni pisec serije zapustil razvijalca in po njegovih besedah, o tretjem delu ni vedel nič.

Valve v bistvu praktično ne razvija več iger saj je njegov fokus postala predvsem platforma Steam ter virtualna naprava Vive, tu pa je še njihova oprema Steam Link ter plošček Steam Controller. Se bo kdaj vrnil v razvijanje iger in zaključil zgodbo njihove glavne serije ? Se bomo še kdaj poigrali s Portali? Streljali zombije tudi v tretje? Prekleto upamo da ja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime