Opis: Homefront: The Revolution

Razvojna ekipa: Dambuster Studios (UK)
Založnik: 
Deep Silver
Spletna stran: 
https://www.homefront-game.com/
Steam: https://store.steampowered.com/app/223100/
Napovednik: 
https://www.youtube.com/watch?v=mJgtdf-Kd_Y
Operacijski sistemi: Windows 7-10
Datum izida: 
20.5.2016
Cena: 
59.99€

Zvrst: Prvoosebna streljanka


Video Opis


Opis

Kavbojec ChickChock pokonča še zadnjega Korejca preden se odpravi na hladno pivo in hamburger. Ljubo doma, kdor ga ima.

homefront

Homefront: the Revolution je obljubljala ogromno, morda celo preveč. Zapleti s samo igro so se pojavili že zgodaj v njenem razvoju, saj si je naslov med seboj podajalo več razvijalskih hiš. Bila je že izjemno blizu preklica, vendar so se najhujšemu uspeli izogniti. Pa je razvijalcem uspelo? So dostavili igro vredno igranja? Težko, bi odgovoril na kratko.

Postavljen si v vlogo ameriškega partizana Ethan Brady-a, upornika, ki se bori za ponovno obuditev svobode v ZDA, saj je čudoma Severni Koreji uspelo skozi leta okupirati tvojo domovino. Tako te namesto Coca-Cole vsako jutro, v od urina zaudarjajočem stanovanju, pričaka korejska scalnica, ob tem pa te prisilijo, da opustiš hranjenje z HotDog-i in podobno navlako?! Nikakor, to je zadnja stvar, ki jo lahko odvzameš kavboju. Za Hot-dog se je vredno boriti. To ugotovi par mozoljastih posameznikov, ki se iztrgate iz vajeti in poizkušate sprožiti revolucijo.

homefront: the revolution

Torej, v skupini pobov in dečev je ponovno zaživela ideja o svobodi in neodvisnosti. Namenite se na osvobodilni boj, na katerega bi bil ponosen tudi sam Josip Broz. Ampak, da ne bo preprosto poskrbijo tehnološko superiorni Korejci, medtem ko boste uporniki životarili z že pred leti zastarelimi orožji, ki bi se jih sramovala tudi Slovenska vojska. Slednjega boš lahko nabavil na marketu ali v različnih, po zemljevidu raztresenih, štacunah. Zanj bodo trgovci zahtevali $ ali posebne točke, ki jih pridobiš z izvajanjem revolucijskih dejanj (predvsem osvobajanjem pomembnih točk po zemljevidu).

Na tem mestu bi pohvalil modeliranje orožij. Za razliko do ostalih iger lahko s sabo nosiš samo dve različni orožji (kasneje se doda še dodatno), pištolo in poljubno orožje po izbiri (lok, puška, pumparica, mitraljez). Za vse je možno kupiti modifikacije, ki lok spremenijo v ognje strel, brzostrelko v minomet in tako dalje. Vse, kar je potrebno za slednje storiti, je z tipko X odpreti vmesnik, kjer se za posamezno orožje nahajata po dve modifikaciji.

Ob tem lahko na orožja dodaš dušilec zvoka, stabilizator, lupo za ostrostrelska orožja ipd, ki jih je potrebno predhodno kupiti. Izbire je ogromno in v tem segmentu igri uspe. Ampak žal vsako dobro stvar pokvari z več napakami. Za uboj Korejca boš nemalokrat moral porabiti ducat streliva, kajti tudi strel v glavo jih začuda večkolikokrat ne pokonča. Slednje nekoliko odvzame od vzdušja in zna privesti do frustracij. Modifikacije orožja (razen neslišnega) tako mnogokrat sploh ne pridejo do izraza, saj je dosti lažje kot Rambo, igrati kot Sam Fisher (Splinter Cell). Če azijski kolega zasliši strele ali te opazi bo kaj hitro sprožil alarm, ti pa boš prisiljen bežati po mestu medtem ko se za tabo podi celotna armada umsko mrtvih poševno-očesnežev. Žal pa je kot po naročilu tudi tiholazništvo bolj slabo narejeno. Nemalokrat se ti bo pripetilo, da te sovražniki ne bodo opazili, čeprav bi te morali – pa tudi obratno.

homefront: the revolution

Umetna inteligenca nasprotnikov je izjemno slaba, v bistvu težko rečem, da obstaja. Sicer se znajo skriti v kritje, ampak najpogosteje bodo proti tebi jurišali v ravnih vrstah. Znajo pa biti tudi hudičevo dobri strelci in kar pogosto bodo redno delili zadetke iz težkih položajev.

Zgodba s sabo ne prinese nič posebnega, tipična ameriška domoljubna igra, kjer si postavljen  v vlogo junaka, ki bo Američane odrešil pred zlobnimi Korejci. Ni slaba, je pa predvidljiva in ne postreže z nobenimi dobrotami. Trudi se z vpeljavo stranskih misij, ki pa so izjemno ponavljajoče in popolnoma ne navdahnjene (tipične pojdi tja, prinesi to, očisti in zasedi tisto).

homefront: the revolution

Ena izmed redkih zanimivih novitet je novačenje soborcev v tvojo enoto, kje so lahko hkrati pristoni do štirje vojščaki. Vendar to, kot je za to igro značilno, pokvari tudi to idejo, saj znajo biti pomočniki v veliko primerih večja nadlega od sovražnikov. V boju kljub vsemu pridejo prav (khm…khm… za razliko od Battlefield: Hardline).

Igra je drugače odprtega tipa. Zemljevid je razdeljen v več okolišev po katerih se lahko, bolj kot ne, prosto sprehajaš. Delijo se v rumene, zelene in rdeče. V rdečih divjajo spopadi med KLA in uporniki. V teh conah civilistov ne boš našel. Povsod boš lahko videl ruševine, ki so posledica spopadov (dejanskega uničevanja objektov nisem zasledil). V zameno se boš lahko naokoli podil z motorjem.  Slednjega najbrž ne boš kaj prida uporabljal, saj je zaradi slabe optimizacije in nadzora vožnja precej mukotrpna. V rumenih področjih je vzdušje nekoliko bolj umirjeno. Najlažje bi jih opisal kot geto, saj se v njih nahajajo tudi civiliste. Zaradi tega bo v spopadih potrebno deliti dobro odmerjene strele, saj si lahko drugače nakoplješ gnev ljudstva. Mogoča bodo tudi postranska opravila v obliki  pomoči meščanom. Dolgoročno bo tvoj cilj pridobiti njihovo zaupanje in jih pridružiti uporu. V zeleni coni pa se nahaja elitni del mesta, ki pa je dobro utrjen in zavarovan. V njem so nakopičeni izdajalci skupaj s samimi okupatorji.

homefront: the revolution

Vendar najbolj pereči problem, na katerega sem naleteli, ni vezan na same mehanike. To je naravnost obupna optimizacija, saj igra niti na mojem sistemu –i5, r9 390, 8GB, ni bila sposobna delovati na 60 FPS, kar sam štejem za standard normalnega igranja na osebnih računalnikih. Še več, tudi ko sem vse nastavitve nastavil zgolj na minimum, z izjemo resolucije, igra ni bila sposobna zagotoviti tekoče izkušnje. Sličice večino časa nihajo med 30 in 60, ne glede na nastavitve, ogromno je tudi zatikanja, to pa je za strelsko igro nesprejemljivo. Odvzame skoraj ves užitek, je pa res tudi, da bi bila igra tudi z brezhibno optimizacijo daleč od idealne.

Če nekako strnem v celotno igra ni slaba. Kot ste lahko že zgoraj prebrali, imam hudo zamero do njene neizpiljenost, saj, da občutek zgodnjega dostopa oz. pozne beta verzije. Nakupa v trenutnem stanju za polno ceno ne morem priporočiti, razen če jo ujamete na kakšni razprodaji po 10-15€ (v kolikor izboljšajo delovanje, kar se bo najbrž zgodilo po nekaj popravkih). Priznam, da sem se zaključka igre veselil bolj kot Olimpija svojega prvega naslova v državnem prvenstvu.

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime