Jay Wilson zapušča Diablo 3 in Blizzard

Jay Wilson, nekdanji direktor igre Diablo 3, je na socialnem omrežju Twitter oznanil, da zapušča Blizzard in igričarsko industrijo.

Jay je povedal, da zapušča Blizzard po desetih letih in da je zelo žalosten, saj so bila to njegova najboljša leta življenja. Pravi, da ne more verjeti, da je to zadnji teden, katerega bo preživel v tem podjetju. Povedal je tudi, da zapušča igričarsko industrijo, ker se bo spet posvetil pisanju. Od nekdaj je že to počel in sedaj se bo temu lahko končno posvetil z vso zbranostjo.

Jay Wilson je naredil veliko dobrega za giganta Blizzard. Ustvaril je “real-money auction house” oziroma dražbeno hišo s pravim denarjem v igri Diablo 3 (OK, to ni bilo ravno uspešno). Delal je na preklicanem MMORPG-ju Titan. Pomagal je tudi pri izdelavi World of Warcraft: Warlords of Draenor razširitve in preden se je pridružil Blizzard-u, je delal kot oblikovalec pri razvijalcu Relic.

 

Vaša reakcija na članek?

NedeljskiH60
Že od malih nog je igranje video iger vsakdanje opravilo. Najbolj me navdušujejo MMORPG, ARPG in RPG zvrsti, za to pa so krive večne legende World of Warcraft, Diablo 2 in Gothic 1. Poleg posedanja za računalnikom in igranjem iger rad poslušam glasbo in tudi kakšno odigram na bobne. Moja želja je, da bi mladi igričarji lahko brali novice v svojem maternem jeziku.

Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!