Lestvica top iger – Julij 2016

V Juliju 2016 nismo bili priča večjim izidom, saj je sušno poletje navadno neprimeren čas za to. Smo pa zato dobili kar nekaj zanimivih iger neodvisnih razvijalcev, prav tako par iger, ki so prišle iz zgodnjega dostopa na Steam-u.

V lestvici najboljših iger si vsak mesec ogledamo deset najboljših iger za osebne računalnike, ki so izšle v tem mesecu. V obzir vzamemo le polne izide in tako igre v razvoju oziroma igre v zgodnjem dostopu, alphi ali beti ne pridejo v poštev. Prav tako izbiramo le med igrami, katere smo osebno izkusili. 

10. The Eyes of Ara

Kot prvo igro na seznamu smo izbrali The Eyes of Ara. Gre za “point&click” avanturo, ki takoj vrže spomine na starejšo igro Myst. Nudi zanimive in raznolike uganke, dobro atmosfero in prečudovita okolja, primerna pa je za vsakega ljubitelja avantur. Od igranje vas lahko odvrne le višja težavnost, a vseeno si igra zasluži mesto na lestvici, saj je le redko katera “point&click” avantura tako dodelana.

9. Goblins & Grottos

Prva igra na seznamu, ki je v tem mesecu izšla iz zgodnjega dostopa, Goblins & Grottos vas postavi v čevlje goblina, kateremu je paladin 100 stopnje pobil družino. Tako mu ni preostalo drugega, kot da jih maščuje, a pri tem se lahko zanaša predvsem na svoje miselne sposobnosti, ker je navsezadnje le majhen goblin. Zraven priložite še veliko humorja in par uric zabave je zagotovljenih.

8. Necropolis

Za Necropolis sem imel visoka pričakovanja, a jih po mojem mnenju ni uspela izpolniti. Ker gre za igro naključno generirane narave, bi človek mislil, da bo vsebovala izjemno preigrljivost, a se začne kar hitro ponavljati, prav tako pa ne vsebuje dovolj globine, da bi vlekla k večkratnem preigravanju. A mesto na seznamu si vseeno zasluži, saj vsebuje zabavne bojne mehanike in zanimiv, unikaten izgled, prav tako pa gre za enega izmed “večjih” izidov tega meseca.

7. Headlander

Z zanimivo estetiko, Headlander izstopa iz množice platformščin, ki izidejo vsak mesec. Če k temu dodamo še like z zanimivimi osebnostmi in dobro zvočno podlago, imamo v rokah uspešnico, vsaj, če radi igrate kot glava brez telesa.

6. Song of the Deep

Globine morja skrivajo mnogo skrivnosti in sedaj jih lahko raziščete z pomočjo julijske akcijske avanture Song of the Deep. Igra govori o dekletu, ki je sestavila lastno podmornico in se podala v iskanje svojega očeta, izgubljenega v obširnemu oceanu. Med raziskovanjem globin vas tako zraven sijajne estetike ves čas spremlja čudovita glasbena spremljava, od zabave pa ne odvrne niti rahlo neroden nadzor in osnovno bojevanje.

5. Zombie Night Terror

Ah ja, še ena zombi igra, a ta si dejansko zasluži pozornosti. Gre za strategijo, kjer vaš cilj ni preživeti apokalipso, ampak razširiti virus, ki ljudi spreminja v zombake. Zanimiv princip, ki je odlično izveden in prav zadovoljivo je gledati vaše mrtvece, ki sejejo kaos.

4. Starbound

Tako je, Starbound je prišel iz zgodnjega dostopa. Za vse, ki ga še ne poznate, gre za igro v stilu Terrarie, ki pa vsebuje potovanje po vesolju ter naključno generirane pošasti. Seveda ga je najbolje igrati preko spleta s prijatelji, a to ni nujno. Vsekakor gre za odlično igro, ki si je zaslužila prostor v vsaki Steam-ovi knjižnici.

3. Furi

Pa smo že pri najboljši trojici. Če imate šefovske bitke, ne iščite dalje. Na tretjem mestu imamo namreč Furi, ki pusti navadne pošastkote za seboj in se namesto tega fokusira na šefe… veliko raznolikih, zanimivih šefov, ki predstavljajo precejšen izziv. Odlična izvedba in zapomljivi spopadi jo postavijo na tretje mesto.

2. Poly Bridge

Tudi Poly Bridge se je poslovil iz zgodnjega dostopa. Če še niste slišali zanj, si lahko ogledate naš predogled, ki razloži vse o igri.

1. Inside

Pa smo tu. Status najboljše razgibanke prstov v mesecu juliju gre igri Inside, ki jo je izdelala ista ekipa kot Limbo. Gre za podoben princip, atmosferično avanturo, kjer nadzorujete dečka, ki se je znašel sredi temnega projekta. Bolje, da o igri ne povem preveč, raje jo izkusite sami, saj gre za res nepozabljivo izkušnjo, ki jo poste pomnili še dolgo po igranju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime