Najboljše igre, ki jih preprosto morate preizkusiti (2015-2016)

V 1. delu si bomo v grobem ogledali igre, ki so izšle v letih 2015 in 2016. Kljub temu, da veliko izvrstnih iger izide tudi na PlayStation 4 in Xbox One (v veliki večini gre za ekskluzive, ki jih na sobnih mlinčkih (še) ni mogoče poganjati) bodo na seznam vključene zgolj igre namenjene za računalnike. Osredotočil se bom zgolj na tiste, ki so me posebej navdušile.

Tu se gre samo za igre, ki sem jih imel čas osebno preizkusiti, če pa sem katero odličnico izpustil, me lahko na to mirno opozorite v komentarjih.

No Man’s Sky

gallery-1456925128-no-mans-sky-ss-1

Ena izmed najboljših pustolovskih, raziskovalskih, khhmmm? Presneto, kako sem si lahko to privoščil. Ti pa res ne sodiš sem. Šu, šu.

Doom

Najbrž ste do sedaj prebral ali pa vsaj slišali o nori akcijski streljanki? In prav je tako, med nas se ponovno vrača Doom, ki bo po vašem telesu pognal kri bolj kot injekcija adrenalina. Softiči toliko akcije in klanja niso videli še nikoli. Nadgradnja orožij, epski uboji in številčni sovražniki bodo poskrbeli, da se ob zehanju ne boste praskali po glavi in komaj čakali, da vas mama opomni, ko bo potrebno preštihat vrt. Ob vsem je krasno spolirana in bo delovala tudi na starejših sistemih. Nudi še večigralstvo, ki pa vas bo po nekaj igrah pustilo ravnodušne ampak v kampanji to več kot nadoknadi.

The Witcher 3

Fantastični zaključek, tudi sicer odlične, trilogije, ki vas postavi v vlogo zaklinjača (witcher-ja) Geralt-a. Le ta se bo z vašo pomočjo moral znajti v odprtem svetu (z lahkoto boste presegli tudi 150h igranja), ki je napolnjen z nevarnostmi, a tudi priložnostmi. Nikar pa se po dolgih bojih z monstruni in napornih nalogah nepozabite ustaviti v bordelih, kaj čmo, denar mora krožiti. Igro nad vse ostale dvigne fantastična zvokovna podlaga, izjemno dobro dodelani liki ter odlična igranost. Toplo priporočam tudi preigranje obeh dodatkov: Hearts of Stone in Blood and Wine, ki osnovno izkušnjo še za stopničko nadgradita. Če se igre še niste lotili, to storite ob prvi priložnosti.

Fallout 4

Še ena izmed RPG iger, ki si tako kot njeni predhodniki, zasluži vašo pozornost. Ena izmed najbolj pričakovanih iger leta 2015 vas ne bo pustila ravnodušne, čeprav se vam kaj hitro lahko zgodi, da ob stranskih misijah, po napornem delu zaspite kar na mizi. Vendar slabosti nadoknadi z odprtim svetom, raznolikimi sovragi in apokaliptičnim vzdušjem. Bethesda vas bo tudi tokrat postavila v post-nuklearno Ameriko. Za razliko od svojih predhodnic, boste tokrat lahko zgradili lastno mesto, izdelovali različne pripomočke in orožja, trgovali z sosednjimi mesti in podobno. Omogočeno vam bo igrati kakor želite. Lahko igrate kot dobričina, ki bo vsakemu kmetu na vasi pobirala krompir in sejala solato, ali pa se lotite bolj sodobnega pristopa in jih Haronu pošteno zagodete. Za nameček boste zlahka dosegli tudi več 200 ur saj je moderska skupnost zelo aktivna.

Stellaris

Edina 4X igra, ki se ji je uspelo uvrstiti na seznam. Ustavite raso hudih dvospolnih dekličev, ki se bo razširila po vesolju in pritegnile poglede drugih vesoljskih možicev, kar pa se bo izkazalo za usodno. Ponujen vam bo razširjen vmesnik pri izdelovanju vesoljskih ladij in odlične možnosti pri stvarjenju lastne rase. Na voljo je kar nekaj dobrih modov, ki bodo vašo izkušnjo še nadgradili.

GTA 5

Čeprav je trajalo kar nekaj časa, preden se je igra iz konzol preselila na PC, je bilo vredno čakanja. Igri je kljub nekaterim napakam uspelo prekositi svoje predhodnike, tudi po zaslugi posvečanja malenkostim. Če ne drugega vas bo med tem, ko boste pohajkovali po mestu Los Santos in okoliških gričih naučila, da so zamorčki geto hudodelci, redneki govedarji, tipični Američani pa neumni. Ko bi le vse bilo tako preprosto.
Pohvale gredo tudi večigralstvu, ki ga redno posodabljajo in dodajajo nove vsebine. Ob govoricah, da naj bi v bližnji prihodnosti izšel tudi velik DLC in eni izmed boljših podpor z modi, lahko igro mirne duše dodate na vaš seznam.

XCOM 2

Nadaljevanje duhovne naslednice legendarne igre UFO: Enemy Unknown (1994). Firaxis je bil postavljen pred težko nalogo, saj so morali vsaj ponoviti uspeh XCOM: Enemy Unknown (2012). To jim je več kot uspelo. Ne poznam igre, kjer  bi do sedaj svoje pozicije shranjeval tako pogosto, seveda vse z mislijo na to, da imam v svojem hlevu “nedotakljive” terminatorje. Potovanje v času, kaj pa drugega. Samooklicane poštenjake pa zna močno ujeziti, ko bodo po nesrečnem spletu okoliščin ostajali brez vojščakov, v katerih razvoj so vložili več ur igranja. Pristop ni pomemben, važno, da v igranju uživate. Imeli boste občutek, da so vse odločitve v vaših rokah in je zgolj od vas odvisno ali bo človeštvo preživelo ali ne. Ena izmed najboljših poteznih strategij v katero boste zlahka vložili na stotine ur.

Rise of the Tomb Raider

RO Tomb raider

Pa smo jo dočakali, atraktivna Britanka ponovno v akciji. Tokrat jo bo pot zanesla vse od azijskih puščav do s snegom prekrite Sibirije. Moram priznati, da je razvijalcem jasno, zakaj mora igra teči v 3. osebnem pogledu. Vizualna mojstrovina vas bo osvojila s svojo zgodbo in akcijsko razposajenostjo in vas seznanila skoraj z vsemi mogočnimi postopki umiranja o kateri bi bilo mogoče napisati knjigo. Ne počnite tega doma.

Metal Gear Solid 5: Phantom Pain

Phantom pain

Ob igri The Witcher 3 gre za eno izmed najboljših iger leta 2015. V njej me je navdušil občutek svobode in odprt svet. Tako kot tudi ostale igre v seriji je tudi v novem MGS velik poudarek na skrivalništvu, čeprav na slednjega ne boste omejeni. Igra omogoča tudi Rambo stil igranja, vendar se v tem primeru kaj hitro spremenite v pravcatega hudička. Nasmešek na obrazu znajo narisati tudi obširne bitke, tistim bolj ustvarjalnim stvarjenje lastne baze in fantastični izgled. Nekoliko grenak priokus pusti le razhod Hideo Kojime in KONAMI-ja, saj obstajajo upravičeni dvomi, da se seriji obeta hiter zaton. V kolikor se v svet Metal Gear-a še niste podali, je to najbrž ena izmed zadnjih možnosti, da to storite.

Project Cars

Project-Cars-2015-Features

Ob gledanju Formule 1 vašega najljubšega dirkača ob neuspešnem dnevu pošiljate tja kamor zagotovo spada? Potem imamo pravcato zdravilo za vas. Seveda govorimo o eni izmed boljši dirkalnih iger v žanru. Popeljala vas bo na več znamenitih prog, ki bodo zaradi izjemne vizualne predstave jemali dih, vožnja po dežju pa vas bo zaradi slabe vidljivosti prikovala za zaslon. Vozni model je odličen, prav tako tudi nabor avtomobilov, čeprav ne gre za čistokrvno simulacijo. V obzir je potrebno vzeti, da je igra optimizirana za Nvidia grafične kartice, kar bo povzročalo sive lase uporabnikom s šibkejšimi AMD grafičnimi karticami. Piporočljiva uporaba volana in varnostnega pasu.

Dying Light

Alone_in_the_forest-1200x675

POBIJANJE ZOMBIJEV je postalo že nekoliko dolgočasno, saj nam jih zadnja leta že kar na silo vsiljujejo. Vendar Dying Light uspe nekaj več, po dokaj odprtem svetu se boste lahko ob obilici parkurja izvajali pravcate vragolije. Se vam zdi brcanje zombijev s stavb zabavno? Potem si jo le umislite, saj je ena izmed boljših akcijskih iger v zadnjih 2 letih. V zadnjem letu je izšla tudi njena razširitev, ki pa je sam nisem preigral.

Tales from the Borderlands: A Telltale Games Series

tales_from_the_borderlands_episode_4-6

Na seznamu se je našla tudi nekoliko manj poznana Tales of the Borderlands. Z igrami Borderlands 1,2,3 nima kaj veliko skupnega saj gre za avanturo, ki bo temeljila predvsem na dialogu, občasne akcijske QTE sekvence pa vam bodo zgolj krajšale čas. Vendar igra naredi dobro predvsem razvoj likov ter njihov odziv na različne situacije, ki je prekrit s humorjem. Ljubiteljem Esmeradle jo toplo priporočam.

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime