StarLadder i-League StarSeries Season 2 LAN

Druga sezona StarLadder i-League StarSeries Counter-Strike: Global Offensive se ni končala v Nanjingu na Kitajskem, kot je bilo sprva napovedano, pač pa v Kievu v Ukrajini. Na turnirju, ki je potekal med 7 in 11 septembrom, z nagradnim skladom 300.000$ je sodelovalo 16 ekip, od tega 9 povabljenih in 7 kvalificiranih. Bilo je 12 evropskih, 3 azijske in ena severno-ameriška ekipa.

V skupini A so nastopale ekipe Ninjas in Pyjamas, Team Dignitas, GODSENT in HellRaisers. Eno izmed največjih presenečenj skupinskega dela v skupini A je bilo predčasno slovo ekipe GODSENT, saj so veljali za velike favorite. Po zmagi nad Team Dignitas (16-3) so »JW« in druščina kasneje dvakrat izgubili, najprej v Upper Bracket z Ninjas in Pyjamas (16-5), nato pa v Lower Bracket s Team Dignitas (16-5; 16-13). Napredovali sta ekipi Ninjas in Pyjamas ter Team Dignitas.

V skupini B so nastopale ekipe G2 Esports, FlipSid3 Tactics, FaZe Clan in MVP Project. V izločilne boje sta se uvrstili v skupinskem delu neporažena ekipa G2 Esports in FlipSid3 Tactics. Slednja je sicer v svoji prvi tekmi proti FaZe Clan izgubila (16-2), vendar je kasneje v prvi tekmi v Lower Bracket premagala ekipo MVP Project, nato pa je sledilo še maščevanje ekipi FaZe Clan, saj so jih premagali 2-1 (4-16; 16-12; 16-14).

V skupini C so nastopale ekipe Heroic, Astralis, TyLoo in Natus Vincere. Razočaranje skupine C je bila ekipa Na`Vi, ki je najprej izgubila s kitajsko ekipo TyLoo (16-10) nato pa še s Astralis (19-16). Napredovali sta ekipi Heroic in Astralis.

V zadnji skupini, skupini D, so nastopale ekipe Cloud9, Team EnVyUs, VG.CyberZen in Virtus.pro. Napredovali sta ekipi Cloud9, ki je v skupinskem delu izgubila le 12 rund in Team EnVyUs. Ekipa Virtus.pro se je močno opekla že na svoji prvi tekmi, saj so izgubili s kitajsko ekipo VG.CyberZen (16-7), nato je pa v Lower Brackett sledil še poraz s Team EnVyUs (16-8).

V četrtfinalnih obračunih, ki so potekali v formatu BO3 so bili naslednji rezultati:
Cloud9 – FlipSid3 Tactics (2-1)
Ninjas in Pyjamas – Astralis (2-1)
G2 Esports – Team EnVyUs (2-0)
Heroic – Team Dignitas (1-2)

V polfinalu so se srečale ekipe Cloud9 in Ninjas in Pyjamas ter G2 Esports in Team Dignitas. Prva mapa na tekmi med Cloud9 in Ninjas in Pyjamas je bila vsem poznani Dust2 in se je končala z rezultatom 16-9 za ekipo Ninjas in Pyjamas. Sledil je še Cobblestone, kjer je ekipa Ninjas in Pyjamas prevladovala skozi celotno tekmo in jo na koncu tudi dobila z rezultatom 16-7. Tudi druga polfinalna tekma je bila odigrana v istih mapah in se končala z istim rezultatom v prid G2 Esports.

V finalu je slavila ekipa Ninjas in Pyjamas in si tako prislužila nagrado v vrednosti 130.000$. V drugi mapi finalnega obračuna se je ekipa G2 Esports sicer dobro upirala vse do konca, vendar je ekipa Ninjas in Pyjamas igrala zares odlično in mapo po podaljšku tudi dobili.

Članek je spisal: Jernej Berič

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime