Fanatec z novo serijo izdelkov CSL

Nemško podjetje Fanatec, ki je že dobro usidrano v “simracing” sceno, je konec avgusta izdalo novo serijo izdelkov. Njihovi produkti so znani po premium kvaliteti in so pozicionirani v višji cenovni rang. Z novo linijo “simracing” opreme, ki so jo poimenovali CSL Elite (Club Sport Light Elite), se želijo približati še ostalim uporabnikom, ki si njihovih prvorazrednih izdelkov ne morejo privoščiti.

CSL Elite Wheel Base

Nova volanska baza prinaša premium kvaliteto in funkcionalnosti en cenovni razred nižje. Pozicionirana je nižje od ClubSport WheelBase v2, vendar je še vedno močnejša kot starejša različica, ClubSport WheelBase v1. To pomeni, da bo močan motor lahko zadovoljil še tako zahtevne uporabnike. Ponaša se s Fanatecovim standardnim QuickRelease mehanizmom, ki naredi menjavo volanskih obročev otročje lahko in zelo hitro. To hkrati pomeni, da je baza kompatibilna s celotno serijo Fanatecovih obročev, ki so že v ponudbi za CS WheelBase.

csl-elite-wheel-base_02

Kombinacija močnega brezkrtačnega servo motorja in prenosa moči preko jermenov ponudi izredno hitro in gladko obračanje volana. Rotacija volana je nastavljiva med 90° in 1080°, spreminjate pa jo lahko preko nastavitvenega menija na volanu kar med igranjem. Baza ima integrirane tudi LED lučke, ki lahko izvajajo funkcijo obratomera ali prikazujejo nivo goriva. V kompletu dobimo sponko za pritrjevanje baze na mizo, lahko pa jo tudi fiksno privijačimo v dirkaški kokpit.

csl-elite-wheel-base_03

Bazo lahko že prednaročite, cena pa znaša 319,95€ v Fanatecovi spletni prodajalni.

CSL Elite pedala

Pedala ohranjajo visoko kvaliteto izdelave kot pedala CSP v3  (ClubSport Pedals) višjega cenovnega ranga. Izdelana so iz aluminija, na voljo pa sta različici z dvema in tremi stopalkami. Za zaznavanje pozicije pedalov so uporabili kvalitetne 12-bitne potenciometre, zobniki pa niso plastični, kot to vidimo pri ostalih proizvajalcih, temveč so kovinski.

csl-elite-pedale_01

Človeško telo si veliko lažje zapomni mišično napetost (ti. muscle memory) kot pa neko pozicijo na X, Y in Z oseh. Da bi to bolje izkoristili, lahko k osnovni različici dodamo CSL Elite Pedals Loadcell Kit, s katerim naša pedala dvignemo nivo višje. Loadcell je senzor, ki ne zaznava pozicije pedala, ampak meri količino pritiska. Deluje na enak princip kot naše domače elektronske tehtnice. Senzor, ki ga dobimo v novi stopalki lahko izmeri vse do 900 Nm pritiska (90kg). Dandanes je tako močno potrebno zavoro pritiskati samo še v pravih dirkalnikih. Nova stopalka z loadcell senzorjem tako zamenja staro stopalko za zavoro, slednjo pa potem spremenimo v stopalko za sklopko.

csl-elite-pedale-loadcell-kit_01

Prilagodimo lahko trdoto in dolžino premikanja stopalk, zraven pa dobimo še različne nastavke proti zdrsovanju.

Cena pedal z dvema stopalkama znaša 89,95€, za CSL Elite Pedals Loadcell Kit bomo odšteli še dodatnih 139,95€, če pa kupimo oboje v kompletu, nas bo to stalo 219,90€.

csl-elite-pedale-loadcell-kit_03

CSL Elite P1 volanski obroč

Ker zraven volanske baze ne dobimo obroča, ga je potrebno dokupiti. CSL Elite P1 je luč sveta ugledal že lanskega novembra. Glavni namen zgodnje izdaje je bila podpora za Xbox One , saj ob priklopu obroča na CS WB V2 ali CSL Elite WB pridobimo polno kompatibilnost z Microsoftovo konzolo.

csl-steering-wheel-p1-forxboxone_01

Ponaša se z zelo nizko težo 1170 gramov, to pa pripomore k hitrejši odzivnosti. Konstrukcijska struktura je iz aluminija, zunanji del obroča pa iz umetne mase. Premer je malo manjši od ostalih obročev, ki so trenutno v ponudbi, meri pa 30 centimetrov. Na zgornjem delu je integriran tudi LED prikazovalnik, ima 13 gumbov in večsmerni joystick.

Cena volanskega obroča znaša 149,95€.

CSL Elite Assetto Corsa Edition

Nova serija izdelkov je izšla hkrati z evropskim izzidom simulacije Assetto Corsa za konzole konec avgusta. Celotna linija je kompatibilna s PC in Xbox One platformo. V ta namen so pri Fanatecu pripravili še poseben komplet vseh novih izdelkov, zraven pa priložijo še brezplačno kopijo igre.

Komplet vsebuje CSL Elite WB, CSL Elite Pedals LC (dve stopalki ter CSL Elite Loadcell Kit), volan CSL Elite P1 ter igro Assetto Corsa za Xbox One. Na voljo je za 689,80€, z nakupom kompleta pa prihranimo 59,90€.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime