Automobilista ni več BETA

Reiza Studios so začeli svojo pot kot moderska ekipa in v simracing skupnosti hitro zasloveli po njihovih kvalitetnih modih za rFactor. Kasneje so ustanovili podjetje s sedežem v Braziliji in pričeli z razvojem svojih dirkaških simulacij. Game Stock Car Extreme je prinesel veliko novosti in svežine v malo zastarelem grafičnem pogonu, Automobilista pa to nadgrajuje v vseh pogledih.

ams_supertruck_montreal2

Še vedno teče na starem gMotor2 pogonu, ki so ga razvili pri ISIju in je bil osnova za rFactor, vendar jim je uspelo iz njega iztisniti maksimum. Igro so najavili v začetku letošnjega leta, do konca februarja pa je bila že na voljo v Steam Early Access. Po pol leta razvoja so jo zapeljali ven iz Beta faze in ji nadeli ime Automobilista 1.0.

Ker gre za brazilsko podjetje, je jasno, da je večina vsebine povezana z njihovimi domačimi dirkaškimi serijami. Vozimo lahko Stock Car V8,  Copa Petrobras de Marcas, Formula 3 Brasil in Mitsubishi Lancer Cup, ki vsebujejo vse aktualne dirkalnike in steze iz sezone 2015. Če vam to ne zadostuje, lahko v Automobilisti zagotovo najdete nekaj tudi zase, saj ponuja nekaj najbolj raznolikih dirkalnikov med dirkaškimi simulacijami. Samo v AMS lahko presedete iz gokarta v zverinsko 800 konjsko formulo, nato malo driftate v Rallycross EvoX in premagujete skakalnice s SuperTruck pošastjo. Učite se lahko osnov s Formulo Vee ali pokažete svoje znanje in izkušnje v polni 24 urni dirki s prototipi za vzdržljivostne dirke. In vse to le z nekaj kliki.

ams_lancerr_velocitta

Poleg pestre ponudbe dirkalnikov in stez, ne smemo pozabiti na zelo dobro razvito fiziko pod taktirko Nielsa Heusinkvelda, ki je v simracing skupnosti zelo prepoznaven že dolga leta:

  • dinamična podlaga na stezah (skozi dirko se oprijem spreminja, ko na asfalt nanašamo gumo ali umazanijo)
  • napredno modeliranje menjalnikov in gum
  • 720Hz preračunavanje fizike (720 krat v sekundi se preračunajo vse sile, te informacije pa preko FFB sistema dobimo na naš volan)
  • fizika razvita v sodelovanju s pravimi ekipami, ki so zagotovile telemetrične podatke njihovih dirkalnikov
  • visoko kakovostni posnetki zvoki motorjev
  • starejši dirkalniki z ročnim H menjalnikom zahtevajo uporabo sklopke
  • upravljanje elektronskih sistemov v novejših dirkalnikih
  • dnevno/nočni cikel

Igra je na Steamu na voljo za 36,99€, v prihodnosti pa napovedujejo veliko novih plačljivih DLCjev. Če si želite dostop do vse te plačljive vsebine zagotoviti že vnaprej, imate možnost naročiti SeasonPass za 27,99€. Oboje v kompletu je še nekaj odstotkov cenejše, z nakupom SeasonPass-a pa se znebimo vseh skrbi glede plačevanja prihodnjih DLCjev. Automobilista je že sama po sebi nakup, ki je vreden svojega denarja.

ams_f-classic_jaca2

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime