Final Fantasy XV prihaja konec novembra

Square Enix je izdal datum izida najnovejšega dela franšize Final Fantasy. Petnajsti del zapovrstjo je v razvoju že dobro desetletje, od razkritja Final Fantasy Versus VIII leta 2006. Prvotno je bil izid načrtovan že prej in sicer 30. septembra, vendar je Square Enix  izid podaljšal še za slaba 2 meseca na 29. november 2016 zaradi dokončnega testiranja igre in želje, da bi igra izpolnila pričakovanja zvestih privržencev franšize Final Fantasy. Igra bo izšla na kozolah Playstation 4 in pa Xbox One.

Kaj sploh je Final Fantasy XV  ?

Final Fantasy je Akcijska RPG igra z edinstvenimi strateškimi elementi. Igra se odvija na planetu Eos, ki igralcem omogoča raziskovanje razsežnega odprtega sveta s skupino novih in raznolikih karakterjev. Kot se za igro kova Final Fantasy spodobi, se boš imel možnost s glavnim likom in njegovo druščino podati na ‘samomorilsko’ nalogo strmoglaviti zlobnega antagonista in rešiti svet preden ga le-ta uspe uničiti.

Final Fantasy liki – kdo so glavni karakterji ?

 

V najnovejšem delu se bodo v vaši skupini pojavili štirje glavni karakterji. Vsem bo skupna podobna in ujemajoča barva oblačil – črna, a naj vas to ne zavede, saj bodo vsi imeli edinstvene in različne sposobnosti in orožja.

Noctis Lucis Caelum – Noctis je v igri glavni lik. Je edini prestolonaslednik kralja Regisa in kraljestva Lucis, zadnjega mesta, ki se še brani in poseduje sveti kristal. Noctis je v mladosti doživel travmatično izkušnjo, ki ga je zaznamovala in mu poklonila sposobnost, da predvidi smrt oseb v njegovi bližini in mu s tem omogočila posebne sposobnosti v bitki.

Gladiolus Amicitia –  kot najstarejši sin plemiške družine se je Gladioulus zaprisegel varovati Noctisa. V igri predstavlja klaso ‘tank’. Kot značilno zanje vihti velik meč, ki je sposoben pokončati največje pošasti in zastrašujoče ovire.

Ignis Scientia – Ignis je Noctisov nadzornik in svetovalec. Mladega princa uči predvsem kako se obnašati in vesti od začetka do konca njegovega potovanja. Prepoznali ga boste po sončnih očali in rokavicah.

Prompto Argentum – Najmlajši član skupine, značilen po svoji nerodnosti, naivnosti in hiperaktivnosti. Čeprav prihaja iz revne družine, sta s princem tesna prijatelja že od mladosti.

Seveda bo najnovejši del postregel še z več karakterji s katerimi bo možno sodelovati in sporazumevati, vendar jih je enostavno preveč, da bi vse našteli.

Final Fantasy bo poskrbel za raznovrstnost likov.
Final Fantasy bo vsekakor poskrbel za raznovrstnost likov.

Značilnosti igre

 

V nasprotju s prejšnjimi deli Final Fantasy XV uporablja nov ti. resnično-časovni igralski način imenovan »Active Cross Battle System«, kar bi lahko primerjali s igrama Kingdom Hearts in Final Fantasy Type-0. Omogoča nam raziskovanje odprtega okolja, kjer srečamo nove sovražnike in ovire. Sovražne robote in tanke lahko uporabimo proti njim, kjer na vrsto pride iznajdljivost in taktika posameznika.

Karakterjeve sposobnosti in napadi so porazdeljeni po posameznih gumbih na kontrolerju, kar omogoča, da lahko uporabimo in spreminjamo tehnike in taktiko na enostaven način. Spopadi in raziskovanje potekajo v istem okolju, kar pomeni, da ne bo nepotrebnega nalaganja in prehoda v vsak manjši spopad posebej. Bolj kot v katerem izmed prejšnjih delov je sedaj poseben poudarek v igri namenjen tudi raziskovanju virtualnega sveta. Igralec lahko raziskuje in navigira skozi svet na več načinov npr. peš, jaha ‘Chocobo’ ali pa uporabi eno izmed mnogih vozil.

Noctis se lahko s pomočjo meča ‘teleportira’ do določenih točk v svetu, npr. na visoke stavbe  in pa strme pečine. Sposobnost je zelo priročna takrat, kadar se želimo izogniti sovražnim enotam, izogniti dolgim nepotrebnim hojam po mapi ali pa želite enostavno videti odlične animacije in izgledati kul, kakorkoli izbira je vaša.

Špil nam poleg osrednje zgodbe omogoča tudi raznolik izbor stranskih misij v vsaki regiji, ki jih dodelijo NPC-ji. Te misije vam bodo omogočale, da raziščete sleherno ped mape, pridobite redka orožja in stvari ter poberete ves možen izkupiček ‘izkušenj’.

Seveda Final Fantasy ne bi bil to kar je, če v njem ne bi bilo sveta magije in urokov. Opazni bodo predvsem preko presunljivih animacij in norih vizualnih efektov, ki bodo zapolnili vaš ekran in naredile občutek igranja še bolj senzacionalen.

V prejšnjih igrah smo lahko vedno zasledili skrite skrivnosti in pa dodatno vsebino, kar je seveda pričakovati tudi v najnovejšem delu.

Direktor igre Hajime Tabata je potrdil, da bo Final Fantasy XV ponujal več kot »100 ur igranja glavne zgodbe in pa stranskih nalog«. Glavna zgodba naj bi po njegovih besedah vzela igralcu nekje od 40 do 50 ur igralnega časa, seveda brez stranskih misij in DLC-jev.

Oglejte si napovednik za igro Final Fantasy XV.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime