League of Legends Worlds – četrti dan

AHQ-INTZ (17-9) Tokrat nas “underdog” ekipa INTZ ni uspela presenetiti in favoriti AHQ so prišli do zmage. Do desete minute je bila igra še izenačena, nato pa se je prednost AHQ do konca igre le še povečevala.

EDG-H2K (12-6) Pričakovanja za izjemen bot lane spopad so v tej igri bila velika, ampak na žalost do želenega derbija ni prišlo. Že pred začetkom laning phase-a je Vander face-checknil bush, v katerem sta ga pričakala Deft in Meiko, ki sta poskrbela za first blood in prednost EDG-ja na bot-u. Ekipa EDG je na koncu zmagala, vendar še vedno nismo videli tiste pričakovane dominance, katere smo bili od njih vajeni v LPL ligi.

ANX-G2 (10-5) Rusi iz ekipe ANX so ponovno dokazali, da se na svetovno prvenstvo niso prišli pokazat zgolj v skupinskem delu. Ponovna odlična igra ANX je doprinesla k novi zmagi nad prvouvrščeno evropsko ekipo G2, ki ima s tem porazom zelo majhne možnosti za nadaljevanje v četrtfinale. Obratno pa lahko rečemo za ANX, ki se z ekipo CLG trenutno bori za vstopnico v četrtfinale. Kakor izgleda, deluje strategija ANX odlično; izgubiti team fight v 20. minuti, nato pa dobiti baron-a in zmagati, to jim je na turnirju uspelo že drugič. ANX je izbral tudi nekaj novih Championov, na katere nasprotne ekipe očitno niso bile pripravljene. Med njimi sta tokrat bila Anivia na mid-u in Brand support, ki je mid-lane Anivio skoraj prekosil v damage-u.

CLG-ROX (21-8) Četrti dan turnirja je dan, ko je ponovno bilo mogoče izbrati Aurelion Sol-a, in komu to bolj koristi kot ekipi CLG, ki je danes mid-lanerju Huhi-ju zaupala carry vlogo na njegovem signature pick-u. Huhi je na Sol-u s končnim KDA-jem 11/1/6 absolutno uničil Kuroja in celotne ROX Tigerse. Že takoj na začetku igre se je kot level 1 iz mid-a podal na bot, kjer je s pomočjo odličnega Aphromooja uspel dobiti first blood na Prayevem Ezrealu.  Nato sta Aphromoo in Stixxay dobila še nekaj kill-ov na bot-u, med tem pa je Huhi s svojim zmajem roamal vsepovprek ter s pomočjo Xmithieja na mobilni Nidalee Tigerse pobijal enega za drugim. Čeprav je začetek igre potekal odlično za CLG, je igra v mid-gameu bila skrajno napeta, saj ROX iz takšnega položaja ni izplaval prvič, Smeb pa se je na vse kriplje trudil izvesti “game-winning play”. Na koncu pa se je Huhijev 10/0 Aurelion Sol le izkazal za prevelik zalogaj za Korejsko ekipo. ROX so tako prejeli svoj prvi poraz in s tem precej popestrili možnosti napredovanja v skupini A.

SKT-FW (3-15) V tej igri, ki je sledila uničenju favorizirane ekipe ROX z uporabo Aurelion Sol-a, se SKT za “ban” tega championa ni odločil. To jih je drago stalo, saj se je izkazalo, da niti Faker ni zmožen ustaviti tega zvezdnega zmaja. Presenečenje, ki je sledilo presenečenju zmage CLG nad ROX, je zaznamovalo današnji dan kot dan “upsetov”, kjer so underdog ekipe slavile, ter s tem na široko odprle možnosti razvoja ekipnih bojev za napredovanje v četrtfinala.

FW so vedeli, kje preži glavna grožnja ekipe SKT, kar je pomenilo postavitev »šotora« na mid-u in ubijanje Fakerja. Čeprav nam je Faker na Cassiopeiji prikazal nekaj odličnih mechanical outplay-ev, je na koncu romajoči zmaj vendarle strl SKT in FW pripeljal do prve zmage na turnirju.

C9-IM (13-6) Zadnja igra dneva je pripadla C9. Nič več od pričakovanega: klasični snowball od začetka do konca, ter zmaga za C9, ki se je z SKT izenačila na vrhu skupine B.

Spodnja slika prikazuje stanje ekipnega dela turnirja po četrtem dnevu odigranih tekem.

standing

Zaključen je prvi teden tekmovanja in pred ekipami je nekaj dni počitka preden se ponovno spopadejo. Nobeden od štirih dni do zdaj ni razočaral in lahko le upamo na podobno napet razplet v drugem tednu. Bili smo priča kar nekaj igram na Aurelion Sol-u, vendar ga bomo do konca turnirja najverjetneje videli bore malo, glede na to, kako razdejanje je povzročil v zadnjih dneh. Do sedaj imajo v skupinah še skoraj vse ekipe možnost uvrstitve v četrtfinale, zato lahko pričakujemo resnično razburljiv razplet skupinskega dela.

Razpored tekem petega dneva, kjer se bodo po dnevih spopadale ekipe istih skupin.

Prvi dan pripada skupini A

napoved

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime