League of Legends Worlds – peti dan

“being an underdog doesn’t mean being a loser”

G2-ROX (5-10) Prva igra dneva je za ekipo G2 pomenila vse ali nič, saj bi kot pogoj za kakršnekoli možnosti uvrstitve v četrtfinalni krog morali zmagati. Na začetku jim je kazalo dobro, ampak nato je prišlo do midgame-a, kjer blestijo Tigersi. V sledečih team-fightih so jih korejci enostavno pohodili s pomočjo odličnih “dive-ov” Gorille na Alistarju in tako prišli do zmage, ter razblinili še zadnje upe evropske ekipe na uvrstitev v drugi krog tekmovanja.

ANX-CLG (12-3) V tej igri so Rusi uničili Američane. Katastrofalna igra CLG, ki je prikazala vse njihove slabosti ter demonstrirala, zakaj se niso uvrstili v nadaljevanje. CLG v 30 minutni igri ni uničil niti enega turreta in dobil le 3 kille. Stomp od 9 minute dalje za ANX, ki še naprej neprenehoma preseneča.

CLG-G2 (20-4) CLG se je kot izgleda od poraza nekaj naučil in uprizoril precej enak razplet kakor proti ANX. G2, verjetno tudi psihično potolčeni, niso bili kos CLG in tako še naprej ostali brez zmage. S to zmago je CLG imel še priprta vrata za napredovanje.

ANX-ROX (16-20) ANX… Preprosto ni več besed, ki bi opisale kaj prikazuje ANX. 66 -minutna igra in zmaga za ANX je nekaj kar si še največji privrženci te ekipe niso upali napovedati. Najbolj razburljiva igra letos — ko smo po dobrem začetku ANX mislili, da se bo ROX ponovno vrnil nazaj po zaostanku in zmagal kasnejše team fight-e, se to ni zgodilo. Čepra je ekipi ROX uspelo ukrasti kar 2 barona, niso nikakor mogli prebiti obrambne linije ANX, ki je strumno držala prednost. Rusi so ohranjali zbranost in zasluženo prišli do zmage nad favoriti turnirja ter si tako zagotovil mesto v četrtfinalu.

G2-ANX (13-6) Evropejci so le prišli do edine zmage v skupinskem delu tekmovanja. Expect je končno uspel prikazati boljšo igro in s svojo Irelio popeljal G2 do “častne zmage”, čeprav Zven ni prišel niti do enega killa na Sivir. ANX pa si s tem porazom žal ni mogel zagotoviti prvega mesta v skupini.

ROX-CLG (23-14) Igra, ki je odločala o napredovanju v četrtfinale. Peanut je ponovno dokazal zakaj spada med top junglerje na svetu. Z odličnim KDA-jem 10/1/8 je v odličnem early game-u nosil ekipo na svojem hrbtu. Prednost se je nato le stopnjevala v mid- in late-game, česar smo od ROX že vajeni. Igra se je končala z zmago za ROX  Tigerse in uvrstitvijo v četrtfinale, s tem pa tudi konec turnirja za CLG.

ROX-ANX (20-5) Tie-breaker za prvo mesto v skupini A se je zaključil z uničenjem ekipe ANX. Slab začetek je tokrat za ANX, predvsem pa za PVPStejosa, ki je naredil kar nekaj napak na Graves-u, pomenil poraz. ANX je že takoj prišel v zaostanek, kar v igri proti ROX pomeni le še snowball do nasprotnikovega nexusa. ROX ni pokazal ravno najboljše igre v skupini A, predvsem v early game-u, ampak  so njihvoi misplay-i bilidovolj majhni, da jih niso stali prednosti. Tako so si Tigersi zagotovili prvo mesti v skupini, ANX drugo, obe ekipi pa napredujeta v četrtfinale.

Razpored tekem šestega dneva, kjer se bodo pomerile ekipe iz skupine C.

43ebafce4acd4a85a913752d370c35e0

Igre v skupini A so s tem zaključene in dobili smo prva dva četrtfinalista: ROX ter ANX. V nadaljevanju sledi BO5 format igranja in zanimivo bo videti ali lahko ANX deluje uspešno tudi v tem sistemu. ROX mora v naslednjih dneh popraviti svoj early game in tako pokazati zakaj jih štejemo med favorite.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime