League of Legends Worlds – šesti dan

Zaključni dan skupine C je sledil turnirskemu trendu ter poskrbel za nove “upsete”. H2K je dan zaključil z neverjetnim rezultatom 4:0, pri čemer je na koncu dneva še v tiebreakerju, torej kar 2 krat, premagal kitajske prvake EDG. EDG so tako končali na drugem mestu, s turnirja pa se poslavljata ekipi AHQ ter INTZ.

EDG:INTZ (23:3) V prvi igri dneva smo bili priča kitajskemu maščevanju. Brazilci od samega začetka igre niso mogli prevzeti iniciative ter zgolj reaktivno igrali na izpiljen macro-play kitajcev. EDG je zmerno nabiral prednost ter objective do 30. minute, nakar so vzeli barona ter ob razvlečenem obleganju INTZjeve baze počasi pobili vse člane INTZ, nato pa podrli nexus ter game končali z 12k golda prednosti.

AHQ:H2K (6:14) Že v svojem prvem gejmu dneva so H2K prikazali dominanten pristop v laning phase-u ter, v nasprotju s prejšnjim tednom, izpiljen macro-game. Ryu je na Ryze-u s končnim KDA-jem 6/1/5 pokazal enega od najbolj odločnih nastopov do zdaj. Tako so H2K s prednostjo iz laning phase-a prešli na pedantno izpeljane teamfighte kjer je Ryze z odličnimi ultiji ekipo teleportiral na idealne flank pozicije. Forg1ven je na Caitlyn pokazal izpiljene mechanicse kot tudi dobro pozicioniranje v fightih. Igra je za H2K potekala brez večjih kiksov, razen enega, ko je Albisova osamljena Karma s Qjem ukradla barona.

H2K:EDG (12:7) Po tem kar je Ryu v prvi igri naredil z Ryze-em, smo s strani EDG pričakovali ban, do katerega pa ni prišlo. EDG je to odločitev kasneje najbrž obžaloval, saj je H2K presenetil in z vztrajno in agresivno igro ekipi EDG počasi odvzemal objective ter global gold. Jankos je z Rek’Sai pokempal mid, kjer sta z Ryuvim Ryzeem večkrat ubila Scoutovega Malzaharja. Odoamne je na topu s svojim Kennenom sam ubil Mouseovo Poppy ter tako zagotovil side-lane pritisk, na botu pa sta si Forg1ven ter Vander z lane-power-picki (Caitlyn+Karma) zagotovila zmago nad Deftom in Meikojem (Ezreal+Nami). EDG so igro sicer uspešno zavlačevali, ampak po dveh baronih in elder drakeu so H2K v 45. minuti z 12k golda prednosti premagali kitajske prvake.

INTZ:AHQ (3:14) V tej igri so AHQ brez kakršnih koli težav podrli brazilsko bazo, kot tudi njihove upe za napredovanje. INTZ si s slabim laning-phase-om ni mogel priigrati prednosti. Do 20 minute so se sicer držali na 2k golda zaostanka, nato pa se je AHQ nekako vklopil ter enostavno začel stompati po Brazilcih. Na koncu so INTZ izgledali nekoordinirani ter brez idej. Tavajoče člane ekipe je EDG mnogokrat kaznoval s free killi, nato pa so z nabrano prednostjo 9k golda enostavno podrli nexus. Odlično se je izkazal AHQ-jev AD Carry: An, ki je na svojem comfort-picku Jinx v končnem team fightu zradiral INTZ.

INTZ:H2K (4:16) V bistvu je game izgledal podobno kot prejšnji: stomp s strani H2K, INTZ brez ideje ali odgovora na začetno agresijo ter močan laning phase H2K. Ryu, Forg1ven in Jankos so se poigravali z INTZ in po 20. minuti “snowballali” do zmage. S KDA-jem 5/0/6 je FORG1VEN pokazal, da mi tudi Sivir ni tuja, Jankos in Ryu pa sta s 5/1 Olafom ter 4/1 Cassiopeio poteptala Revolto ter Jocksterja, ki sta oba umrla po petkrat. S to zmago so se H2K zavihteli na vrh skupine, končni izid pa je bil odvisen od naslednje igre EDG proti AHQ.

AHQ:EDG (7:20) The Clearlove and Pawn show! EDG je v tej igri zamenjal Scouta za Pawna. Na koncu se je še kako izplačalo, saj je ravno Pawnov Vladimir bil ključ do zmage. Skupaj s Clearloveovim Olafom sta poskrbela za damage ki jim je prinesel zmago. Čeprav je EDG v 30. minuti zaostajal za 7k golda, se je pri baron-fightu vse obrnilo, in v 46. minuti je EDG zmagoslavno podrl nasprotnikov nexus. S to zmago so se EDG v točkah izenačili z H2K, kar pomeni seveda: tie-breaker.

H2K:EDG (16:11) Na eni najbolj napetih in zanimivih iger turnirja do zdaj, sta se H2K in EDG udarili v tie-breakerju za prvo mesto v skupini C. H2K je v draftu izbral močno laning ter teamfight ekipo (Rumble, Olaf, Syndra, Caitlyn, Karma), medtem ko je EDG, ki je na mid postavil Pawna, izbral skrajno čuden team-comp, s tem ko so Mouse-u na topu izbrali Ekkota, Clearlove je presenetljivom izbral Lee Sina, Pawn pa Aurelion Sola. Le bot lane je izbral Deftov power-pick : Jhin.

Ob začetku igre so H2K že na lane-ih začeli nabirati prednost. do 20. minute so vsi lane-i imeli vsaj 20 cs-a prednosti pred EDG. H2K je pridno nabiral tudi dragone (čez igro so nabrali 4) ter towerje, kar se jim je poznalo na prednosti v goldu, saj so v 30. minuti zlahka zmagali teamfight, kjer so pobili vse člane EDG nato pa vzeli barona, dragona ter 2 towerja. Igra pa še ni bila zaključena. Čeprav so H2K imeli 12k golda prednosti, je Clearlove s fantastičnim ukradenim baronom igro zavlekel še za 10 minut. EDG so v late-game-u pokazali veliko, ampak nabrana prednost H2K je bila prevelika.

V zadnjem fightu sta se pri nexus towerjih udarili obe ekipi. Na koncu so na bojišču ostali le še H2K Forg1ven, EDG Meiko ter EDG Mouse (ki je čakal, da ga Guardian Angel resurrecta). Forg1ven se je postavil med Mouseovo truplo ter Meikota in na svoji Caitlyn začel channelati ult. Timing je bil perfekten, saj je takoj ob izstrelitvi zadel in ubil Mousea (Ekko), ki ga je Guardian Angel ravno obudil. Preostali nexus tower ter Meiko sta za Forg1vena bila mala malica. Ubil je Meikota, podrl Nexus in se končno dokazal na svetovnem nivoju.

Tako je H2K po neverjetnem nepremaganem dnevu s 4 zmagami, od tega 2 proti EDG, pristal na 1. mestu skupine C ter dokazal, da EU le ni totalni trash. EDG je vseeno na drugem mestu, vendar sedaj lahko v četrtfinalu pričakujejo težje nasprotnike. Za ekipi AHQ in INTZ pa je turnirja žal konec.

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime