Martin Krönke novi iRacing prvak

Letošnja sezona iRacing World Championship Grand Prix Series (iRWCGPS) nam bo v spominu ostala po kar nekaj značilnostih: nov avto, novi šoferji, nov prvak,…

iracing-world-championsh

McLaren Honda MP4-30 je hibridni dirkalnik, ki ga poganja 1.6 litrski V6 agregat s turbo polnilnikom. Bolid smo lahko spremljali v lanski sezoni Formule 1, kjer sta ga vozila Jenson Button in Fernando Alonso. iRacing ga je vključil v nabor svojih vozil decembra 2015, to pa je pomenilo veliko spremembo v iRWCGPS, saj se je v preteklih sezonah uporabljal starejši Williams-Toyota FW31. Šoferji niso imeli veliko časa, da se navadijo na tako veliko spremembo, zato so se morali precej zanašati na svoj dirkaški talent.

Sedma sezona prvenstva se je pričela 27. februarja na dirkališču v Interlagosu, epilog pa smo dobili prejšnji vikend z zaključno dirko na Circuit of the Americas (COTA). Prvič v svoji karieri je bil za prvaka okronan Martin Krönke iz Nemčije (555 točk), takoj za petami mu je bil 5-kratni prvak Greger Huttu (534 točk), zadnje mesto na stopničkah pa si je prislužil Olli Pahkala (433 točk). Krönke je poleg Huga Luisa edini voznik, ki je uspel ugnati “vesoljca” Huttuja, z osvojitvijo laskavega naziva pa si je prislužil tudi nagrado $10,000.

profil_martin_2015_2-261x300

V prvenstvu je sodeloval tudi Slovenec Tomo Meglič,  ki je s 177 točkami v skupni razvrstitvi zaključil na 25. mestu. Tomo je dve dirki izpustil, njegova najboljša uvrstitev pa je bila odlično 13. mesto. Držimo pesti, da gre naslednje leto še bolje. Malo bolje od Toma se je odrezal še en dirkač, ki je tudi član našega portala, in sicer gre za hrvaškega dirkača Marina Čolaka, ki je z najboljšo uvrstitvijo na 6. mestu in 326 točkami zaključil sezono na 11. mestu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime