iRacing napovedal prihod prvega Ferrarija

iRacing je danes z video napovednikom širši javnosti oznanil, da je v razvoju nov dirkalnik za njihovo simulacijo. Napovedali so popularen produkt italijanskega proizvajalca, gre za model 488 GTE. iRacing trenutno nima še nobenega partnerstva s Ferrarijem, zato upamo, da gre za več kot le enkratni dogodek in da nas bodo v bodoče razveselili s še kakšnim podobnim presenečenjem. Datum izida trenutno še ni znan, najverjetneje pa letos z njim še ne bomo dirkali.

Ponovno se nadejamo kvalitetnega izdelka, saj je iRacing znan po tem, da v simulacijo vnese še tako majhne podrobnosti. Večina dirkalnikov je lasersko skeniranih in so replicirani do milimetra natančno. Glede na dosedanje izkušnje lahko sklepamo, da bo tudi njihov najnovejši izdelek na zelo visokem nivoju.

Naslednik Ferrarija 458 GTE je debitiral konec januarja na dirki 24H Daytona, kjer je zasedel skupno 10. mesto oz. 4. v razvrstitvi GTLM razreda. Poganja ga 3.9 litrski osemvaljnik z dvojnim turbopolnilnikom. Približno 500 konjskih moči in ravno toliko nM navora se prenaša na zadnji par koles preko šest stopenjskega menjalnika.

Trenutno so v iRacingu najbolj popularni dirkalniki razreda GT3. Prihajajoči Ferrari ne spada popolnoma v ta razred, saj se v nekaterih malenkostih razlikuje. Ga bo iRacing vključil v Blancpain dirkaško serijo ali se nam obeta nova serija dirkalnikov?

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime