League of Legends Worlds – četrtfinali

Končani so četrtfinalni obračuni, ki tokrat niso presenetili s kakšnim prevelikim upsetom.

ssg

Prvi dan je SSG ugasnil še zadnje upanje za Američane. V treh igrah in zmago s 3:0 je potokel C9, ki se tako poslavlja od worldsov. V prvi igri smo bili priča 27-minutnemu mesarjenju igralcev C9, ki so umirali kot za stavo. V 6. minuti smo videli poizkus C9 s Smoothiejem, Meteosom in Jensenon, ki so na midu poiskusili ubiti Crowna, vendar so s slabo izvedbo ganka poskrbeli, da je Samsungov midlaner sam ubil Smoothieja. Do konca je SSG odlično odigral vse team fighte in potolkel C9. V drugi igri ponovno dominacija Rulerja na botu — odlični Kennen ulti Cuveeja in za zaključek Crown na izvrstni Orriani in ponovna zmaga SSG. Prišli smo do tretje igre v kateri so C9 upali na reverse sweep. C9 je v tej igri pokazal  zagnanost in dobil nekaj več killov, ampak to predvsem na račun zelo agresivnega igranja SSG. Na koncu je bilo premalo, da bi C9 lahko prišel vsaj do ene zmage in to je pomenilo, da smo dobili prvega polfinalista — SSG.

skt

Drugi dan je sledil dvoboj med RNG in SKT. Uvodno igro dneva je malce presenetljivo dobil RNG, kar je postavilo kar nekaj vpršanj o igri SKT. Zelo slaba igra Dukea na topu, Bengi na Lee Sinu ni pokazal česar smo od njega vajeni. Na nasprotni strani pa odična igra RNG, predvsem Looperja na Jayceu. Dobro so kontrolirali dragone in na koncu prišli do zmage in izida 1:0. Sledila je druga igra in s tem takojšnja menjava pri SKT, kjer so Bengija zamenjali z Blankom, kar se jim je tudi obrestovalo. Odličen early game na Zacu s strani Blanka, ki je prinesel early lead za SKT, ki se je nato le stopnjeval do zmage in izenačenja na 1:1. V tretji igri ponovno SKT kot smo ga vajeni. Duke je po prvi slabi igri odlično odigral vse igre kakor tudi Bang, ki je glavnega carry-ja RNG — Uzija — popolnoma nadigral v laneu in v team fightih. Sledila je še zadnja igra, kjer je bilo nemogoče zaustaviti dirjajoči vlak z imenom SKT. Ponovno so pokazali, da ko jim enkrat uspe dobiti ritem, so preprosto nepremagljivi in tako prišli v polfinale.

rox

Tretji dan je sledil obračun dveh ekip, ki so jih mnogi pričakovali v finalu  ROX proti EDG. Pred pričetkom je bilo že znano da bo EDG ostal brez top laner-ja Mousea, saj je zaradi družinske tragedije moral odpotovati na Kitajsko. Tako je možnost dobil Koro1, ki pa ni pokazal preveč dobre igre. Če bi morali izpostaviti igralca obračuna je to zagotovo Peanut. EDG preprosto ni vedel kje se bo Peanut prikazal in jih uničil. K trem zmagam so seveda doprinesli tudi ostali člani: Kuro na letečem neustavljivem zmaju, Pray na Jhinu in GorillA z odličnimi igrami na Zyri. EDG je na koncu dobil vsaj eno igro v katero je ROX vstopil s premalo resnosti. Deft je v tretji igri svoji ekipi na Caitlyn priboril častno zmago, ampak to je bilo na koncu premalo in tako smo dobili prvi polfinalni par ROX proti SKT.

h2k

Za zaključek četrtfinala sta poskrbela H2K in ANX. Ekipi, ki jih pred turnirjem mnogi nismo uvrščali tako daleč. H2K je od prve igre pokazala prevlado nad wildcard ekipo in s tremi hitrimi zmagami prišla do polfinala. V vseh igrah smo od igralcev ANX videli zelo čudne ban-e — v vsaki igri so namreč bannali Sviri, medtem ko sta jih vse igre uničevala Jayce in Vladimir. Povzeto: najbolj enostranski četrtfinale in zasluženo polfinalno mesto za H2K, kjer jih čaka SSG.

 

Po končanih četrtfinalih v Chicagu se ekipe sedaj selijo v newyorški Madison Square Garden, kjer se bodo 22.10. ob 00:00 najprej pomerili SKT in ROX dan kasneje pa še SSG in H2K. Se lahko ROX ekipi SKT oddolži za lanski poraz v finalu in predvsem: ali lahko H2K preseneti in premaga SSG in se tako uvrsti v finale?

 

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime