League of Legends prvenstvo – Finale

Zapolnjen Staples Center je gostil finalni obračun med ekipama SKT in SSG. Po začetni otvoritveni slovesnosti in šest-in-pol urni predstavi smo dobili zmagovalca letošnjega svetovnega prvenstva SK Telecom T1.

30562607781_f125d09005_h

Pred pričetkom serije BO5 je večina napovedovala lahko zmago SKT, ampak tega na srečo gledalcev nismo videli. Razburljiv BO5 je na koncu le pripadel SKT, ki je tako postala prva ekipa, ki je uspela ubraniti naslov.

Prvo igro je v svojem igralnem slogu dobil SKT s neprestanim pritiskom na top-u in mid-u, kar jim je omogočilo hitro dobiti dva turret-a. To jim je omogočilo prednost, katero so ob manjših napakah SSG dobro izkoristili in tako prišli do vodstva s 1:0. To ni bila popolna igra SKT in kazalo je, da ima SSG le nekaj upanja za zmago v naslednjih igrah.

30021451454_f811a835a1_h

Sledila je druga igra, kjer je Faker dobil svojega Ryze-a, kar bolj kot ne pomeni game over. 6-0-5 Faker je z izjemnimi potezami, katere bi redko kdo izvedel, pokazal, zakaj velja za najboljšega igralca na svetu. Na drugi strani je slabša predstava strain CuVee-ovega Kennen-a z rezultatom 0-6-2, kateri je posledica predvsem rednega obiska Bengi-ja in Faker-ja na top lane-u. Na koncu enostranska igra za SKT in rezultat 2:0, ki je napovedoval ponovno 3:0 zmago za SKT, ampak…

30023267114_091da08876_h

72 minutna tretja igra je prebudila SSG. 4 Baron-i in 4 Elder drake-i so bili potrebni, da smo le prišli do konca igre, katera se je vlekla v neskončnost. SKT je celotno igro vodil, a pustili so, da je SSG prišel do 4 element drake-ov, kateri so v tako dolgi igri igrali zelo pomembno vlogo. SKT je dobil 3 Elder drake, a ker jim ni uspelo dobiti nobenega elemental jim ta buff ni toliko pomagal. Po neprestanih borbah okoli baron-a in številnih spopadih je Ambition le uspel obrniti tok igre v svojo korist. V 66 minuti igre je ukradel Elder drake-a, ki jim je prinesel ogromen buff v tej stopnji igre in v naslednjih minutah tudi zmago. Rezultat 2:1 za SKT.30566680801_28ba86520a_h

 

Četrta igra je prinesla menjavo pri SKT, kar je pomenilo, da je v jungle zaigral Blank na Zac-u, a na bojišče ni prinesel svoje najboljše forme. Ambition je ponovno prikazal dobro predstavo na Lee-ju in neprestano lovil Blank-a v njegovi džungli. CuVee je pokazal veliko boljšo predstavo na Kennen in z odličnimi teleporti za SKT back-line prinesel zmago svoji ekipi skupaj s Ruler-jem, ki se je po slabšem začetku le prebudil in 9-1 rezultatom doprinesel velik del k zmagi. Zmaga za SSG in molitve večine so se uresničila, kar je pomenilo peto igro v finalu.

 

Zadnja igra je odločila, kdo bo letošnji zmagovalec in kdo bo domov odšel sklonjenih glav. Po petih tednih smo le dobili zmagovalca. Blank-a je po slabi igri zamenjal Bengi, Faker pa je ponovno pokazal, zakaj ga ni pametno razjeziti. Po vzorcu prve igre je tudi tokrat SKT počasi uničeval nasprotnikove stolpe in v 45 minuti uničil dva inhibitor-ja, ki sta tako odprla dostop SKT-ju do nasprotnikove baze ter osvojitve tretjega svetovnega prvenstva.

30566981331_f38a13171c_h

Pet tednov polnih odličnih iger, ki so pripeljale do kronanja novih svetovnih prvakov, je tako konec. Zelo zanimivo svetovno prvenstvo je postreglo z vsem, kar ta igra premore in nedvomno so prvenstvo zadovoljno končali tudi navijači.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime