Simulatorji letenja

Na trgu je dokaj malo iger s to tematiko, razlog tega je verjetno težavnost izdelave takšne igre. Najbolj uspešne tovrstne igre so: Microsoft Flight Simulator X, P3D in X-Plane 10. Microsoft Flight Simulator X je stara že skoraj 10 let, a po mojem mnenju še vedno najbolj uporabna. Z različnimi dodatki igro dvignemo na visok nivo virtualnega letenja.

Izid igre X-Plane 11 v mesecu novembru:

Koncept igre bo verjetno enak kot pri predhodnikih z manjšimi spremembami. Občutnejše razlike pa bodo vidne v teksturah letališč, mest in nenazadnje terena, zvoka, osvetljave, vremena in še in še. Ustvarjalci obljubljajo tudi nekaj novih letal in šolo letenja, ki bo prišla prav vsem začetnikom.

Vsi virtualni letalci, ki si igro X-Plane 10 ob vseh dodatkih že lastite, boste najbrž pošteno razmislili pred nakupom.

Natančnega datuma ustvarjalci niso razkrili, zato predlagajo da spremljajte njihovo spletno stran.

 

Uporaba simulatorjev letenja:

  • sproščanje adrenalina
  • zabava
  • profesionalna raba, s katero se hočemo čim bližje približati resničnemu letenju

Virtualno letalstvo po svetu:

Prav za to profesionalno rabo so se ustanovile številne divizije pod okriljem Mednarodne organizacije za virtualno letenje IVAO. Ta omogoča resnično kontrolo letenja nad letali, ki so povezani na mrežo. Kontrolor ali pilot lahko postane vsak, z malo predhodnega znanja, znanjem angleščine in voljo do učenja.

Poleg IVAO pa je na voljo tudi mreža VATSIM.

Virtualno letalstvo v Slovenji:

V Sloveniji imamo tudi to področje dobro urejeno. Na voljo je Slovenska letalska divizija, virtualna letalska družba Adria Airways Virtual in Facebook skupina Klub virtualnega letalstva. Tukaj si člani med seboj pomagamo, dajemo nasvete in delimo prekrasne slike iz naših potovanj.

Če ste ljubitelj letalstva, vam predlagamo da se nam pridružite.

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime