Lestvica najboljših iger – Oktober 2016

V lestvici najboljših iger si vsak mesec ogledamo deset najboljših PC iger, ki so izšle v tem mesecu. V obzir vzamemo le polne izide in tako igre v razvoju oziroma igre v zgodnjem dostopu, alfi ali beti ter dodatki ne pridejo v poštev.

Oktober je bil končno mesec, poln presenečenj ter odličnih iger. Dobili smo mnogo pričakovanih nadaljevanj in kar 50% lestvice tokrat sestavljajo AAA igre, vse od katerih so nadaljevanja uspešnic. Verjetno vas je večina tu nehala brati, zato raje kar začnimo.

10. Oh…Sir!! The Insult Simulator

Začnimo z malo bolj lahkotno igro. Kot že ime pove, je Oh… Sir britanska simulacija kombiniranja različnih žaljivk, kjer se z računalnikom ali drugim igralcem pomerite v združevanju žaljivih besednih zvez. Definitivno gre za svežo idejo, veliko število možnosti pa poskrbi, da igranje ostane sveže tudi dalj časa. Zraven dodajte še kombinacije, kritične udarce ter šest različnih karakterjev z lastnimi žalitvami in dobili boste ultimativno zabavno igro za igranje s prijatelji.

9. Disturbed

Iz lahkotne, zabavne teme bomo prešli v temačne, motne vode. V Disturbed igrate kot kmet, ki mu gre vse narobe. Farma mu propada, pridelek je slab, upanja je malo. Kaj sploh preprost kmet lahko naredi glede tega? Odločitev leži na vas. Disturbed ima temačno temo, gre pa za vizualno avanturo z dodatkom različnih ugank. Ročno narisana okolja pripomorejo k občutku depresije in prej kot slej vas sreča klavern konec. Kaj pa glavni adut igre? Je povsem zastonj.

8. Atlas Reactor

Atlas Reactor da svež pogled na stagniran žanr PVP iger, spominja pa na igri DOTA in XCOM. Gre za potezno strategijo, kjer nadzirate pa enega izmed najemnikov. V areni se skupaj s sedmimi drugimi igralci pomerite v ekipnem boju, kjer ne odločajo hitre reakcije, temveč taktično razmišljanje. Hiter pogled na steam-ovo trgovino vam da vedeti, da je igra free to play. Pa je to res? Čeprav gre na prvi pogled za zastonjsko igro, morate za ranked način ter odklep večine karakterjev plačati dobrih 30€ za polno različico. A vseeno jo lahko preizkusite zastonj, a se boste pač morali zanašati na zastonjske karakterje.

7. Aragami

Thief je eden izmed glavnih predstavnikov iger “skrivanja” in zato ni čudno, da zadnje čase vidimo kar nekaj podobnih kopij. Ena takšnih je tudi Aragami, kjer igrate kot ponovno vstali morilec, ki lahko med drugim nadzira sence. Od mrtvih vas je priklicala skrivnostna deklica Yamiko, katero morate rešiti pred silami… svetlobe?… čaki malo… a ni tu nekaj narobe? Igrate lahko na več možnih načinov, tako lahko pokosite vse sovražnike ali pa se jim enostavno izognete. Prav tako lahko izrabite različne sposobnosti padlega morilca, ki med drugim vključujejo tudi teleportacijo in različne temne talente. Kljub kratki dolžini je Aragami osvojila mnoge in tako se lahko pohvali z oceno 90% na platformi steam.

6. Carmageddon: Max Damage

Če ste pripadnik malo starejše generacije, vam je ime Carmageddon že takoj pritegnilo pozornost. Oh, ja, dirkanje z različnimi avtomobili in klanje nedolžnih civilistov za hec se je vrnilo, tokrat v novi, grafično bolj dovršeni podobi… a ne gre za prvi poskus. Vidite, Max Damage je namreč izboljšana različica igre Carmageddon: Reincarnation, ki je bila prvi poizkus vrnitve serije Carmageddon v žaromete. A ji ni najbolje uspelo. Slaba optimizacija, zanič nadzor, hroščatost in še kaj drugega je povzročilo, da je klavrno propadla. Na srečo se Stainless Games tu niso predali, ampak so si vzeli leto dni časa in vzeli najboljše stvari na Reincarnation, ostale pa izboljšali. Tako je prišel Max Damage, dosti bolje optimiziran in z boljšim nadzorom ter manj hrošči. Skratka, res vredno nadaljevanje, ki bo mnogim priklicalo pred oči enostavnejše čase, kjer smo z veseljem klali civiliste in razbijali avtomobile.

5. Shadow Warrior 2

Pravzaprav je vsaka od iger od tu naprej vredna prvega mesta na lestvici, zato bodo odločale malenkosti. Shadow Warrior 2 je prvoosebna streljačina z elementi iger igranja vlog, ki bo všeč vsakemu ljubitelju iger Borderlands, Destiny ali Doom. Izboljša mnogo stvari iz prvega Shadow Warrior-ja. Doda tudi nova orožja ter druge zadevščine, še vedno pa sledite dogodivščinam bivšega podjetniškega šoguna Lo Wang-a. Pet let je minilo, odkar ste zrušili zavezništvo med svojim starim šefom ter starodavnimi bogovi, a silam teme je vseeno uspelo. Tako se morate spet zoperstaviti demonskim silam ter staremu smrtnemu sovražniku Orochi Zilla v eni izmed najboljših prvoosebnih streljačin tega leta.

4. Titanfall 2

Kar kmalu po izidu prvega Titanfall-a je EA že izdal nadaljevanje. Titanfall 2 doda mnogo novosti, ki so si jih ljudje zaželeli. Med najodmevnejšimi je zagotovo izvrstna kampanja, ki vas kljub dokaj kratkemu času 4-6 ur odlično poglobi v svet, kjer je car tisti, ki ima največjega titana. Tudi večigralstvo je prejelo nove igralne načine in titane, krema na vrhu pa je še, da so mikrotransakcije povsem odsotne. EA si je očitno zaželel izboljšati svoj imidž in Titanfall je res skoraj predober, da bi bil resničen.

3. Farming Simulator 17

Na tretjem mestu imamo še nekaj za vas, poljedelce. Serija Farming Simulator je tudi letos dobila nadaljevanje, kjer je vidnih kar nekaj novih zadevšin. Več strojev, nove poljedelščine, vlaki, pujse-reja, več opcij pri gradnji stavb, nadgradnje strojev, misije… Mnogo novosti ter še vedno ista osnova – ravno to, kar smo od serije pričakovali ter si želeli. Vidimo se spet prihodnje leto, do takrat pa vam želimo veselo rejo pujsov.

2. Battlefield 1

Tesna bitka za prvo mesto se je, kljub tesnemu izidu, končala z uspešnico Battlefield 1 na drugem mestu. A morem reči še kaj? Raje si oglejte naš video opis.

1. Sid Meier’s Civilization VI

Pa smo prišli do prvega mesta zelo vročega meseca. Ta čast pripada igri Civilization VI, ki je popravila mešan sprejem Beyond Earth ter se raje vrnila v stare vode. Kljub povsem novemu izgledu je večina stvari še vedno enakih, a dobili smo par zanimivih mehanik. Firaxis še vedno sledi stari formuli 33/33/33, kjer 33% igre obdrži iste, 33% jo sestavljajo izboljšane mehanike, 33% pa je povsem novega. Odmevnejše nove mehanike so okrožja, ki poskrbijo za razvejana mesta, aktivni razvoj, kjer so razvojni bonusi odvisni od stvari, ki jih počnete ter združene skupine vojakov, ki omogočajo specifičnim vojakom, da se združijo v skupino. Prav tako imajo vodje tokrat dosti več osebnosti, dolge vojne pa povzročijo negodovanje meščanov, ki bi raje kruha in iger. A kljub zanimivim spremembam/novostim je umetna inteligenca še vedno nepredvidljiva in ne ravno inteligentna in ravno to je točka, na katero se mora Firaxis skoncentrirat v Civilization VII. Aja, pa Ghandi je še vedno manijak.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime