Recenzija: Titanfall 2

Razvojna ekipa: Respawn Entertainment (ZDA)
Založnik: Electronic Arts
Spletna stran: https://www.titanfall.com/en_us/
Origin: https://www.origin.com/irl/en-us/store/titanfall/titanfall-2/standard-edition
Napovednik: https://www.youtube.com/watch?v=Wtu3fUs9i7M&spfreload=10
Operacijski sistemi: PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows
Datum izida: 28.10.2016
Cena: 
39.99€ (Redna cena 59.99€)

Čez dolga leta mi je končno uspelo. Moj Titan, končno. Te korporactistične barabe bodo že dobile svoje. Samo še malo loščenja, voskanja. Olje štima, pa gremo… Sranje že 10 dan na fronti. Blato, kamor seže pogled in ta trupla, smrad… Vosek je spran, praske skoraj v celoti prekrivajo njegov trup. Olja je zmanjkalo. Presneto, naslednjič moram namesti orožje…

Pa smo dočakali naslednika pred nekaj več kot 2 letoma težko pričakovanega predhodnika Titanfall. Slednji nas je vpeljal v akcijsko streljačino polno parkurja in odkrito napadel primat Call of Duty. Ali je razvijalcem uspelo odpraviti težave iz prvega dela in igro popeljati na višjo raven?

Igra, ki se je marsikomu izmuznila iz seznama, saj je izšla v najmanj primernem trenutku, med izidoma Battlefield 1 in Call of Duty Infinite Warfare. Zaradi tega je ostala kar nekako spregledana s strani igralcev, ki so se raje odločili za nakup, s tradicijo podkrepljenih tekmic. Gre za futuristično streljačino, kjer se boste spopadli z drugimi igralci, ponuja pa tudi enoigralstvo za vse, ki vam spopad z množico ne leži.image-ca1e3a1c-ecf0-4462-9710-8df0500c8eed

Za razliko od predhodnika je razvijalcem uspelo skupaj sestaviti imena vredno enoigralsko kampanjo. Ta vas bo postavila v vlogo vojaka Jacka Cooperja. Čeprav že na začetku veljate za talentiranega vojaka, ki mu je v daljni prihodnosti namenjena vloga Pilota, je pot kot vedno polna zapletov. Stvari tudi tokrat ne gredno po načrtu in v, za vaše zavezništvo uničujočem napadu na planet Typhon, ste kaj hitro prisiljeni prevzeti nadzor nad Titanom Vanguard BT-7274. Skupaj boste nadaljevali tvegano nalogo in njun medsebojni odnos-dialog je izredno dober, vreden izpostavitve kot eden izmed najboljših vidikov enoigralske kampanje. Vsake toliko časa dobite na voljo izbiro v hitrih dialogih, kjer imate možnost izbrati enega izmed odgovorov. Sicer opcija nima velikega vpliva na celotno dogajanje, je pa dobrodošla popestritev. Njun medsebojni odnos spominja na legendarno serijo filmov Terminator. Pogosto boste priča dialogom med BT in Jackom, ki izpadejo komično, kjer se srečata realistični ne-čustven pogled BT in optimistično in prefrigano razmišljanje Jacka. Kampanja vas bo popeljala na več misij, kjer bo vaš glaven cilj predvsem preživeti in stopiti v stik z vašim ladjevjem. Za končanje kampanje sem porabil dobih 7 ur neprestane akcije in zanimive zgodbe ter dobro zamišljenih dialogov, kjer boste tudi sami začutili medsebojno povezanost pilota in titana. Se pa vseskozi pozna linearnost, saj nam igra na voljo ni ponudila nobenih odločitev, s katerimi bi lahko spremenili tek dogodkov in jo zaključili na drugačen način.
maxresdefault-1Pohvaliti velja tudi šefovske boje, saj so se izkazali za izjemno napete in precej težavne. Skozi kampanjo vas bo pričakalo 6 šefovkih spopadov, khm Ahhnoolldd, v katerih boste z BT postavljena na preizkušnje. Veliko variacijo in prilagodljivost pri spopadih doda možnost menjevanja sklopov orožja pri Titanu kar med bojem.

Izredno osvežujoče so mehanike gibanja. Ob pravcatih parkur vragolijah vaš vojak lahko uporablja tudi dvojni skok in teče po stenah, kar je tudi najhitrejši način potovanja. Predstavljajte si kako to izpade v večigralstvu? Prepuščeni boste sladkim sanjam.

Zabava se pa zares prične ko vas igra postavi v vlogo BT. Občutek več vredja in božanskosti boste začutili, ko boste uničevali vse kar leze in gre. Titana boste tekom kampanje lahko nadgrajevali z najdbami različnih paketov orožja. Tako se bo lahko le ta prelevil od pravega samcatega hudička, ki bo sejal strah med sovražnike z bruhanjem ognja in granatiranjem, do samuraja, ki se bo zanašal predvsem na lastne mečevalske sposobnosti.titanfall-7

Torej kdo sploh so piloti? Gre za visoko usposobljene vojščake, ki so s svojo mobilnostjo smrtonosni na vseh razdaljah.

Vendar osrednji fokus igre je večigralstvo. In glede slednjega imam kar nekaj pripomb. Kot začetnik, ki s serijo Titanfall do sedaj še ni imel stika sem v prvih igrah doživljal ponižanje za ponižanjem. Namreč razvrstitev igralcev po zmožnostih ne obstaja, ali pa ga vsaj sam nisem opazil. Tako sem že prvo igro igral proti veteranom in zaradi nepoznavanja vseh mehanik prepogosto obležal pod streli nasprotnikov. Priznati moram, da sem večigralstvu namenil premalo časa, da bi ga lahko poglobljeno analiziral.

Je pa slednje dovolj raznoliko in se ga lep čas ne boste naveličali. Z nasprotniki se lahko pomerite v načinu deathmatch, team deatmatch ter point capture + bojevanje titanov, bojevanje pilotov in še nekaterih drugih načinih.titanfall-2-pro

Odlično je dodelan vmesnik, v katerem dodajate in prilagajate vašega pilota in titana. Velja rek, da več kot boste igrali, boljši boste, ob praksi tudi zaradi vse  več odklenjenimi priboljški, ki vam bodo v spopadih prinesli številne prednosti.

Razvijalci Resawn so obljubili, da za Titanfall 2 ne bo mikro transakcij, DLC-jev ter podobnega mešetarjenja. Nove vsebine bodo v igro vključevali brezplačno. BREZPLAČNO, prava redkost in obenem pohvalna poteza razvijalcev.

Ne morem prehvaliti grafike in naravnost izvrstne optimizacije, ki bo omogočala igranje tudi igralcem na starejših mlinčkih. Odlični so tudi posebni učinki in teksture.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Ko sem igral eno izmed najbolj pomnljivih strelskih kampanij tega veka, se kar nisem mogel prenehati čuditi zamujenim priložnostim marsikaterega konkurenčnega studia. Ampak idilično enoigralstvo žal ne uspe prenesti v medmrežno pokanje. Dokler sistema ne boš osvojil boš, za izurjeno dlan lažja tarča, od sedeče muhe. Odlična grafična podoba, animacije, govorica in galomanski stroji ti prirastejo k srcu, zato igro zlahka priporočim vsem ljubiteljem streljank. Le kaj je zabavnejšega od spravitve mehorojaka.Recenzija: Titanfall 2