Odprtokodna navidezna resničnost na platformi Steam

Navidezna resničnost je danes zelo popularna tema, celo tako popularna, da bomo dobili odprtokodno navidezna resničnost “Open Source Virtual Reality” (OSVR).

To pomeni, da bo lahko vsaka igra na Steam-u, ki bo podpirala OSVR združljiva s katerimikoli VR očali. Če bomo videli takšen logo kot je spodaj na sliki bo pomenilo, da igra podpira OSVR.

3161263-0
OSVR logo

Christopher Mitchell je povedal, da bo to neke vrste prelom v virtualni resničnosti, saj bo OSVR  ponudil uporabnikom več strojne opreme in vsebin. Predstavljajte si odprto navidezno resničnost za vse, nov ekosistem, nove tehnologije različnih znamk in podjetji.

OSVR je podprt iz strani podjetji Razer, Sensics, Leap Motion, Intel in Gearbox Software. Gre za tako imenovan Software Development Kit (SDK), ki bo omogočal razvijalcem izgradnjo podpore za vsa VR očala, ki so trenutno na trgu.

Oglejte si posnetek očal za navidezno resničnost.

Vaša reakcija na članek?

NedeljskiH60
Že od malih nog je igranje video iger vsakdanje opravilo. Najbolj me navdušujejo MMORPG, ARPG in RPG zvrsti, za to pa so krive večne legende World of Warcraft, Diablo 2 in Gothic 1. Poleg posedanja za računalnikom in igranjem iger rad poslušam glasbo in tudi kakšno odigram na bobne. Moja želja je, da bi mladi igričarji lahko brali novice v svojem maternem jeziku.

Sveže objave

Na splet ušel nov Assassin’s Creed Valhalla posnetek, ki prikaže šefovsko bitko

Nekaj dni nazaj smo poročali o prvem pravem igralnem posnetku za prihajajoči Assassin's Creed Valhalla. Nek pogumnež je na splet brez dovoljenja...

Ubisoft za en teden podarja dostop do vseh svojih iger

Francoski založnik Ubisoft nam bo čez nekaj dni pokazal, na čem vse je delal zadnje leto in glede na to, da je...

Prvi Ultra skupek zmajevskih skinov v igri Valorant vas bo stal okoli 100 €

Valorant je zabavna večigralska igra, a razvijalec Riot je ni izdal samo zaradi tega, ker se je počutil darežljivega, ampak zato, da...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!