Odprtokodna navidezna resničnost na platformi Steam

Navidezna resničnost je danes zelo popularna tema, celo tako popularna, da bomo dobili odprtokodno navidezna resničnost “Open Source Virtual Reality” (OSVR).

To pomeni, da bo lahko vsaka igra na Steam-u, ki bo podpirala OSVR združljiva s katerimikoli VR očali. Če bomo videli takšen logo kot je spodaj na sliki bo pomenilo, da igra podpira OSVR.

3161263-0
OSVR logo

Christopher Mitchell je povedal, da bo to neke vrste prelom v virtualni resničnosti, saj bo OSVR  ponudil uporabnikom več strojne opreme in vsebin. Predstavljajte si odprto navidezno resničnost za vse, nov ekosistem, nove tehnologije različnih znamk in podjetji.

OSVR je podprt iz strani podjetji Razer, Sensics, Leap Motion, Intel in Gearbox Software. Gre za tako imenovan Software Development Kit (SDK), ki bo omogočal razvijalcem izgradnjo podpore za vsa VR očala, ki so trenutno na trgu.

Oglejte si posnetek očal za navidezno resničnost.

Vaša reakcija na članek?

NedeljskiH60
Že od malih nog je igranje video iger vsakdanje opravilo. Najbolj me navdušujejo MMORPG, ARPG in RPG zvrsti, za to pa so krive večne legende World of Warcraft, Diablo 2 in Gothic 1. Poleg posedanja za računalnikom in igranjem iger rad poslušam glasbo in tudi kakšno odigram na bobne. Moja želja je, da bi mladi igričarji lahko brali novice v svojem maternem jeziku.

Sveže objave

Bo znani Game of Thrones igralec res prevzel naslovno vlogo v seriji The Last of Us?

Se morda spomnite igre The Last of Us Part II? Da, to je tisti naslov, ki je bil ob izidu deležen toliko...

Bivša YouTube moderatorka toži Google, saj ji je služba pošteno načela duševno zdravje

Ko pomislimo na najhujše službe na svetu se nam pred oči prikradejo različne podobe. Sam se velikokrat spomnim na posnetek nekega ubogega...

RollerCoaster Tycoon 3: Complete Edition je brezplačen na Epic Games trgovini

Pisali smo že o tem, da je upraviteljska strategija zabaviščnih parkov RollerCoaster Tycoon 3 nenadoma skrivnostno poniknila iz prodajnih polic Steama. Kasneje...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!