Test: Ozone Ekho H80 Origen

Tokrat smo si za vas ogledali slušalke Ekho H80 Origen, ki jih je konec julija oznanil Ozone. Pri izdelavi so sodelovali z ekipo Origen, katere vodja je xPeke, njihov cilj pa je bil izdati kvalitetna ter privlačne gaming slušalke s podporo za 7.1 prostorski zvok.


Tehnične specifikacije

  • Zvočniki

    • Zvok: 7.1 Virtual Surround
    • Impedenca: 32Ω
    • Frekvenčni odziv: 10Hz-20KHz
    • Dimenzije: Φ53mm
    • Maksimalni vhod: 100mW
  • Mikrofon

    • Impedenca: 2.2k Ω
    • Občutljivost: -38 dB
    • Usmerjenost: Uni-Directional
    • Frekvenčni odziv: 50Hz – 20KHz
    • Dimenzije: Ø 6 x 2.7 mm
    • Zložljiv: Ja
  • Teža: 380 gramov
  • LED luči: Ekskluziven Origen dezajn
  • Priključek: USB
  • Dolžina kabla: 2m

Video test


Embalaža

Embalaža je atraktivno oblikovana in zna pritegniti pogled. Barvna kombinacija modro-črne se ji lepo poda in sovpada s samo barvo slušalk. Na prednji strani vidimo ime ter prikaz slušalk, na levi strani najdemo listo specifikacij slušalk ter mikrofona, desna stran prikazuje sliko “ustvarjalca” xPeke ter par podatkov o njem in njegovi ekipi, na zadnji strani pa se nahaja slika slušalk in nadzorne konzole, predstavitev, serijsko številko ter programske zahteve.
dsc_0007dsc_0008dsc_0009dsc_0010

Od odstranitvi zunanje lupine nas pričaka še škatla iz trdnih vlaknenih plošč, ki služi preprečevanju deformacije embalaže. Definitivno znak kvalitete, ki nam je pri Ozone-u že znan.

dsc_0011

Ko odpremo še škatlo, se končno prikopljemo do slušalk. Te se nahajajo v prilagojenem plastičnem ohišju, ki jih trdno drži na mestu. Za to služita tudi dve vezici, odvez katerih nam končno omogoči ločenje slušalk od ohišja.

dsc_0012

Poleg slušalk škatla pod plastičnem ohišjem vsebuje še kratka navodila (bolj kot ne za programsko opremo), a to je bolj kot ne to. Dodatnih dobrot ob nakupu nismo dobili.dsc_0013

Izgled

Ekho H80 prikazujejo smer, v katero so se pri Ozone namenili. Slušalke že na pogled izgledajo udobno, lepo zaobljenih oblik. Na vsaki izmed slušalk je moč opaziti modrikasto led osvetlitev, ki pa ni preveč agresivna in za uporabnike ne bo moteča. Na vrhu lahko vidimo tudi tri blazinice, ki skrbijo za udobje med nošenjem.

dsc_0039

Ovalni blazinici, ki prekrivata zvočnika, sta izjemno mehki in se lepo prilegata obrazu. Zaradi velikosti in izbranega materiala dobro izolirata hrup iz okolja, vam bo pa zato ob dolgem nošenju v ušesa malce vroče. Ob podrobnejšem pogledu vidimo, da je vsaka izmed blazinic sestavljena iz treh delov, ki so s črno nitjo kakovostno zašiti skupaj.(modra nit je le estetska).

dsc_0036

Na obeh slušalkah se nahaja tudi logotip Origen, ki bo kaj kmalu osvetljen v blago modri barvi.

dsc_0015Notranja konstrukcija je sestavljena iz kovinskih palic, kar poskrbi za stabilnost ter onemogoča deformacijo. Kot to velja za skoraj vse slušalke lahko obe stranici raztegnemo, kar omogoča dobro prilagoditev tudi za večje velikosti glav.
dsc_0042

Na vrhu slušalk najdemo tudi napis ozone, ki pa ni osvetljen in je namesto tega vgraviran v material.

dsc_0041

Mikrofon je na prvi pogled majhen z modro led osvetljavo, a kaj hitro bomo ugotovili, da velikost ni pomembna.

dsc_0038

Ohoho, kaj pa je to. Ob potegu ugotovimo, da se večina mikrofona skriva v notranjosti in čeprav za razliko od večine slušalk ne zgleda ravno kvalitetno, je lepo prilagodljiv in nemoteč. Dodaten bonus je, da ga lahko po potrebi enostavno pospravimo nazaj v notranjost slušalk. Še ena dobra stvar je, da je LED lučka na mikrofonu prižgana le, ko ga imamo vklopljenega. To nam ob kratkem pogledu da vedeti, če govorimo v prazno ali ne.

dsc_0035

Za razliko od nekaterih konkurenčnih izdelkov kabel ni obdan s »tekstilom«, temveč je narejen iz umetne mase. Na otip je sicer tog in srednje upogljiv, se pa ni za bati za obstojnost, saj ob togosti zgleda tudi vzdržljiv.

dsc_0029

Kabel se konča v pozlačenem 2.0 USB priključku.

dsc_0037

Slušalke imajo tudi nadzorno konzolo, ki pa je sam pretirano nisem maral, saj se je pogosto znašla na najmanj primernem mestu. Ob LED diodi na njej lahko najdemo še gumbe za višanje in nižanje glasnosti, vklop mikrofona in izklop zvoka.

dsc_0040

Zvok

Kot vemo je pozicioniranje v tekmovalnih igrah ključnega pomena. Zato vsebujejo Ekho H80 funkcijo 7.1 virtualnega zvoka. Temu služijo zvočniki z impedanco 32 ohmov, ki omogočajo hkrati jasen in močan zvok s frekvenčnim razponom 10Hz-20kHz. Slušalke Imajo tudi poudarjen bas, a se kljub temu dobro odrežejo tudi pri srednjih in nizkih tonih.

dsc_0067

Mikrofon

Seveda nikomur ne bi bilo všeč, če bi ob pogovoru preko teamspeak-a sogovorniki slišali še hrup v okolju. Na srečo je šum okolja pri slušalkah nizek. Kvaliteta snemanja sodi nekje v sredino in je več kot primerna za klepet in pogovor s soigralci, nikar pa ne pričakujte kvalitete, ki bi jo dobili s studijskim mikrofonom.

Za praktični prikaz kvalitete mikrofona si oglejte ta video posnetek.

Ergonomija

Ozone Ekho H80 so izjemno udobne in se dobro prilegajo vsaki obliki ter velikosti glave. Z umetnim usnjem obdane mehke ušesne blazinice skrbijo za nevpadljivo ter udobno rabo, saj na slušalke ob nošenju skoraj pozabimo in jih lahko uporabljamo tudi dalj časa (če nimate nič proti vročim ušesom).

dsc_0068

Torej so slušalke udobne. Kako pa je s težo? Tehtajo le 360 gramov. Ni najmanj, še zmeraj pa teža ne postane nadležna.

Test

Slušalke Ekho H80 smo testirali med igranjem različnih iger (League of Legends, Fallout 4, Mafia 3, Battlefield 1), med tem pa smo bili povezani tudi s kolegi preko Teamspeak 3 zasebnega strežnika. V vseh testih so se Ekho H80 izkazale z odliko. Zvok je bil kristalno čist, mikrofon pa je omogočal neprekinjeno komunikacijo brez večjih šumov iz okolja.

dsc_0065

V igrah, k podpirajo virtualni 7.1 (primer Battlefield 1), je Ekho H80 nudil tudi taktično prednost, saj smo zaradi prostorskega zvoka lahko slišali, kje se nahaja sovražnik.

Tudi USB priključek se je izkazal kot zelo koristen, saj je omogočal istočasno priključitev slušalk in zvočnikov. Med njimi smo lahko prosto menjavali s pomočjo nastavitve predvajanih naprav, ki jih omogoča operacijski sistem.

Programska oprema

V primerjavi s programsko opremo drugih proizvajalcev Ozone sodi v zlato sredino. Program, ki sodi k slušalkam je lep na pogled ter preprost za uporabo s ključnimi funkcijami, a nič več kot to.

Zvok

Nadzor zvoka: 

1

Vzorčna frekvenca:

2

Izenačevanje:

4

Okoljski učinki:

3

7.1 Virtualni zvočnik:

6

Zvočni učinki:

5

Prostorski Max:

7

Mikrofon

Nadzor zvoka:

8

Vzorčna frekvenca:

9

Zvočni učinki:

10

Boost mikrofona:

11


Zaključek

Če strnemo vse skupaj, smo z Ozone Ekho H80 dobili kvaliteten par slušalk, ki za svoj denar nudijo precej. Udobje, kakovost zvoka in tudi cena so ključne zadeve, na podlagi katerih se večina uporabnikov odloči za nakup in H80 so nas uspele zadovoljiti v vseh treh kategorijah. Priporočamo nakup vsem, ki iščete gaming slušalke srednjega cenovnega razreda, v zakup vzemite edino, da so v prvi vrsti namenjene igračarjem.

Svoje si lahko zagotovite na partnerski strani EIGRE.si.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime