Najbolj dobičkonosne igre leta 2016 na steamu

To so igre, ki so prinesle največ denarja na Steamu v letu 2016.

Steam je objavil seznam 100-tih najbolj dobičkonosnih iger na svoji platformi – kar pomeni igre, ki ustvarijo največ surovega prihodka od prodaje, DLC-jev, naročnin in mikrotransakcij.

Številne igre z izidom v letu 2016 so se uvrstile na “Platinum” seznam: Civilization 6, Dark Souls 3, The Division, No Man’s Sky, Total War: Warhammer in XCOM 2. Opazite, da so na seznamu tri igre, ki temeljijo na zvrsti poteznih strategij? Nobena od njih ni imela mikrotransakcij. Na isti seznam so se uvrstile tudi številne igre z izidom leta 2015: Fallout 4, GTA 5, Rocket League in The Witcher 3: Wild Hunt. Te so bile v letu 2016 velikokrat ponujene po akcijskih cenah. Vse imajo tudi DLC-je ali dodatke, ki jih je potrebno dokupiti.

Preostali prihodki na seznamu Platinum so trajnice: Counter-strike: Global Offensive in Dota 2. Dota 2 je edina brezplačna igra, ki se je uvrstila v Platinum seznam, vendar opazimo tudi več drugih brezplačnih iger v naslednjih stopnjah seznamov.

Ne bomo izpostavili celoten seznam top 100-ih dobičkonosnih iger, ker si lahko sami preverite na Steamu, ampak tukaj sta še srebrna in bronasta raven;

Srebrna

  1. Ark: Survival Evolved
  2. Arma 3
  3. Call of Duty: Black Ops 3
  4. Dead by Daylight
  5. DOOM
  6. H1Z1 King of the Hill
  7. Rainbow Six: Siege
  8. Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration
  9. Stardew Valley
  10. Stellaris
  11. Team Fortress 2
  12. Warframe

Bronasta

  1. Cities Skyline
  2. Civilization 5
  3. Deus Ex: Mankind Divided
  4. Dying Light: The Following Enhanced Edition
  5. The Elder Scrolls Online
  6. Europa Universalis 4
  7. Far Cry Primal
  8. Hearts of Iron IV
  9. Payday 2
  10. Planet Coaster
  11. Rust
  12. Skyrim
  13. Smite
  14. Subnautica
  15. War Thunder
  16. Watch Dogs 2

Izpostavili bi nekaj iger, ki so interesantne: Watch Dogs 2 in Far Cry Primal sta na seznamu, kljub zelo slabim napovedim. Call of Duty: Infinite Warfare se ni uvrstila na seznam, ampak se je pa zato nanj uvrstila Black Ops 3 iz leta 2015.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime