Pregled – Call Of Duty: Modern Warfare Remastered

Dva meseca po izidu in po kar nekaj popravkih smo se lotili še vsem dobro znane igre Call Of Duty: Modern Warfare Remastered, ki je izšla kot samostojni dodatek k igri Call Of Duty: Infinite Warfare. Naše vtise lahko pogledate v spodnjem posnetku.

Minulo leto sta 4. novembra izpod prstov razvijalcev Infinity Warda prišli dve, v narekovajih novi igri franšize Call Of Duty – spoznali smo Infinite Warfare in Modern Warfare Remastered, obnovljeno različico igre Call Of Duty 4, ki je luč sveta ugledala leta 2007. Te se bomo lotili v današnjem pregledu.

Za razliko od prve različice igre, slednje niso ravno naredili pri Infinity Wardu, saj so razvoj prepustili kar štirim studijem: največ dela so imeli pri Raven Software, nekaj manj pa pri Beenoxu, Certain Affinityu in High Moon Studios, Infinity Ward pa je le imel budno oko nad potekom izdelave. Omenjena igra je izšla na treh platformah, najdemo jo lahko za PlayStation 4, Xbox One in PC. Na voljo je le igralcem, ki so kupili Call Of Duty Infinite Warfare v eni izmed treh različic: Legacy, Digital Deluxe ali Legacy Pro.

Že 22. novembra je igra dobila svoj prvi popravek, s katerim so se lotili odpravljanja težav s statistikami, pridruževanju sobam, dodali so tudi nekaj novih statistik Bojnemu zapisniku, prav tako pa so popravili nekaj stvari, da je igra po igralnosti čim bolj podobna izvirniku. Decembra so igralci dobili 6 prenovljenih večigralskih map, v brezplačnem DLC-ju in sicer: Bloc, Countdown, Pipeline, Showdown, Strike in Wet Work, dodali pa so še 2 nova večigralska načina, Hardpoint in Gun Game.

Če se lotimo sedaj še same igre: stvar je, razen po grafiki in nekaj dodatnih vrsticah izrečenega teksta popolnoma enaka svojemu izvirniku. Kar se tiče grafike so se končno nekako približali franšizi Battlefield, zvok pa je ostal enak, le v višji kvaliteti. No, malce so spremenili osnovne menije in nastavitve, igra se dalj časa nalaga in ima seveda veliko višje minimalne in priporočene strojne zahteve, drugih razlik pa v svojem nekaj urnem igralnem obdobju nisem zasledil.

Modern Warfare Remastered ima kljub popravkom še kar nekaj težav s samo stabilnostjo in optimizacijo, saj znajo sličice na sekundo brez razloga pasti s tekočih 70-80 na skorajda neigralnih 25-35. Velikokrat se zgodi, da se igra popolnoma sesuje, ko na primer končamo neko misijo in seveda je potrebno potem preigrati nek del znova. Kot kaže so v pogon same igre poskušali vključiti preveč bonbončkov in ob določenih trenutkih pogon enostavno ne zmore predelati vsega, kar mu je dano.

Če potegnem črto, menim, da je bila prenovljena različica Call Of Duty 4 le marketinška poteza Activisiona, s katero so hoteli, da bi se bolje prodajala igra Call Of Duty Infinite Warfare, saj lahko prenovljeno različico najdemo le v paketu z omenjeno igro. Mislim, da si je Call Of Duty Infinite Warfare večina ljudi kupila zgolj zato, ker je bila zraven vključena še prenovljena Call Of Duty 4, saj kot že vemo, se franšiza vsako leto bolj oddaljuje od svojih začetkov, kjer smo lahko streljali naciste v bitkah iz druge svetovne vojne. Pustimo se presenetiti, kam se bodo z naslednjo igro obrnili pri Infinity Wardu.

 

Vaša reakcija na članek?

Sveže objave

CDPR bo prisilil delavce, da do izida igre Cyberpunk 2077 delajo 6-dnevne, 10-urne delavnike

Izdelovanje iger se sliši kot sanjski posel in vsekakor nosi svoje prednosti. Delavci dobijo priložnost, da sodelujejo pri gradnji nečesa res posebnega,...

Hekerji izmaknili 150 milijonov dolarjev iz azijske kripto menjalnice

Mrzlica nakupovanja kriptovalut se je v letu 2020 malce umirila in čeprav tudi danes s težavo pridemo do novih NVIDIA 3080 grafičnih...

Assassin’s Creed Valhalla novi napovednik nam pove več o zgodbi

Za igro Assassin's Creed Valhalla smo dobili že nekaj napovednikov in čeprav me ti osebno niso razočarali, so me preveč spomnili na...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!